Bättre grabbar

Idag ville jag prova att sitta upp på Boppen igen nu när han har gått på metacam i nästan en vecka, och dessutom såg så bra ut igår när jag longerade. Jag och Anna tog därför ett pass i paddocken på båda grabbarna, och lyckligt nog kändes båda bra. Boppis kändes precis som vanligt idag i steget. Skönt! I fredags (när vi upptäckte att han var dålig) räckte det med att jag skrittade tre steg så kände jag att han var halt, men idag var det ingen tillstymmelse till det. 

Han var såklart lite stel i sidorna och stum i munnen idag, men det är inte så konstigt när han har vilat i nästan en vecka. Jag joggade honom i alla gångarter och försökte verkligen få loss honom i hans bogar (hans största svaghet skulle jag säga) och tycker att jag lyckades bra med det. Nu hoppas jag innerligt att han kommer fortsätta vara hältfri när metacamen går ur kroppen så han kan börja tränas som vanligt igen eftersom han mår bäst av det. Han ska få metacam imorgon igen, men det är sista behandlingsdagen. Planen är en lugn uteritt imorgon, vila på lördag och så ridning igen på söndag för att känna efter hur han känns när läkemedlet förhoppningsvis är ur kroppen helt. 

 
Tage såg också riktigt fin ut idag tycker jag. Anna fick till galoppen (Tages största svaghet) riktigt bra i slutet, men det är svårt att få den bra eftersom han har så svårt för takten och att spåra. När hon fick in bogarna så han spårade blev allt mycket bättre, men det är inte lätt på en liten latmask som Tagis :) Bra kämpat av båda två idag!

/ Emma

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: