Hästbranschens baksida

Jag tycker att alla ska gå in och läsa DEN HÄR artikeln som vår kompis Jakob är med i, gjord av Elvira. Den handlar om hur så otroligt många unga människor utnyttjas inom olika jobb i hästbranschen. Det är verkligen sjukt tråkigt att det finns så många oseriösa arbetsgivare (om man ens kan kalla dem för det) inom hästbranschen, som är en tuff bransch att jobba i med mycket slit och stora skaderisker. Jag har själv aldrig jobbat för någon annan inom hästbranschen, men haft endel kompisar som gjort det och därför fått höra diverse historier där den ena har varit värre än den andra. Gemensamt för allt verkar i alla fall vara svart lön (om ens någon lön alls), ingen eller extremt lite ledighet och att arbetsgivaren utnyttjar den "anställde" och behandlar denne dåligt på flera sätt.

Inte verkar det bli bättre heller, utan det är så vanligt att det är såhär det "ska vara" inom hästbranschen att många nog inte ens tycker det är konstigt. Idag erbjuds till och med dessa "jobb" helt öppet på instagramkonton med tiotusentals följare. Det säger ganska mycket tycker jag...

 
Jag har aldrig behövt ha någon anställd i mitt företag, men i och med att vi ska starta AB istället för enskild firma kommer vi också att bli arbetsgivarregistrerade vilket är praktiskt ifall vi i framtiden kommer behöva hyra in personal i perioder. Då ska allt gå rätt till! Jag hoppas på att fler hästföretag kan bli mer seriösa när det kommer till deras personal i framtiden.

/ Emma 

Klinikbesök avklarat

Hej allihopa! Är ni taggade på helg? Själv är jag väl sådär taggad, mest för att jag känner mig lite uttråkad och vill hitta på något imorgon, men det verkar vara tveksamt om någon annan kompis är hemma/ledig och också vill göra något kul. Kanske blir något spontant imorgon i så fall! Förra veckan och helgen mådde jag ju så dåligt, men nu känner jag mig betydligt bättre, och utan någon träning/tävling med hästarna så känner jag mig väldigt rastlös om jag inte hittar på något annat just på helger, haha.

Det blev tidig uppgång för mig och Anna idag eftersom vi skulle vara på Bjertorp med Tage idag vid 10 och kolla upp hans sår, och vi ville hinna gymma innan vi åkte. Det blev mitt första gympass på över en vecka, så nu ska det bli skönt att komma igång igen när jag mår bättre. Är fortfarande allmänt tät och lite hostig, men det är betydligt bättre än förra veckan även om konditionsträning nog får vänta ett par veckor till.

Klinikbesöket med Tage gick bra. Veterinären trodde inte att det var något direkt fel förutom att vi haft otur med läkningsprocessen helt enkelt. Nu har Tage dels fått en pasta som han ska äta morgon och kväll under några dagars tid, och sedan ska vi linda och smörja in hans ben tills det är läkt (tvätta vid behov). Han hade så hårda skorpor som gjorde att såret inte läkte, så med hjälp av vaselin fick veterinären mjuka upp och få av dem, så såret blev blodigt och fritt igen. Detsamma ska vi göra om det behövs, och förutom detta smörja in med en vårdande salva som vi fick och ha benet lindat tills det är läkt. Lite längre ner i inlägget ska ni få se hur såret ser ut just nu efter att veterinären fått bort alla skorpor, så vi får varna känsliga tittare för det ;) Tyvärr har vi inga bilder från hur såret såg ut innan med skorporna, men nu får ni följa själva läkningsprocessen härifrån i alla fall.

Det var verkligen magiskt ljus imorse runt 6.30 när jag gick upp. Mycket vackrare IRL dock. Då var det riktigt ljust och rosa i horisonten :)

Och såhär vackert är Tages ben just nu. Det ser antagligen värre ut än vad det är, för Tage verkar inte ha ont, utan det var mycket värre för ett par veckor sedan. Då var benet supersvullet och han var så öm, medan han inte bryr sig om ifall vi pillar på det nu och då är han ändå en väldigt känslig grabb. Skönt det i alla fall!

/ Emma