Svar på söndagsfrågor

Här kommer svaren på söndagsfrågorna för den här veckan :)

Har ni tips på poddar (gillar bl.a lite "spökpoddar" men också annat), jag lyssnar redan på creepy, spöktimmen, Therese och zäta och frågar åt en kompis. Så har ni tips på andra bra poddar förutom demhär? Jag är väldigt kräsen när det kommer till poddar men älskar alla som du har nämnt. Några tips utöver dessa är Tom & Petter och Frågar åt en kompis om du gillar roliga poddar. Jag gillar verkligen Mordpodden och Rättegångspodden också eftersom jag tycker det är så intressant att lyssna på poddar om mord/brott som har hänt i verkligheten. Dessa poddar är bäst när det kommer till det enligt mig. 

Vad saknar ni mest med Abbe? Hans härliga personlighet, helt klart! Han var väldigt personlig, charmig och underbart snäll på alla sätt och vis ♥

Hej, vad tycker ni att en fodervärd ska betala. Läste på hippson att dom tyckte att fodervärden inte ska betala något. Att dom tyckte ägaren skulle betala stallplats mat. Om man inte vill köpa något själv till hästen. Vad tycker ni om det. T.ex om Tage och boppen hade varit foderhästar vad hade ni betalat och vad hade fodervärden betalat. Hmm, det är så svårt att säga när man aldrig har varit i den sitsen. Jag tänker nog som så att för mig är fodervärd lika med att ha en egen häst, förutom att man inte står som ägare på hästen. Du ska ha ansvaret för hästen liksom. Därför tänker jag att en fodervärd ska betala alla kostnader som en ägare normalt sett betalar (stallplats, foder, skoningar, träningar osv). Det som jag tycker att ägaren ska betala är försäkring, men veterinärkostnader känns klurigare. Där har jag nog inte riktigt någon åsikt om jag ska vara ärlig utan det viktigaste är att ha ett ordentligt kontrakt så allt är klart innan.

När och varför använder ni kylgel och liniment? Fördelar och nackdelar? Kylgel använder vi i princip aldrig, men liniment brukar vi använda efter ridpass på hästarnas muskler där de lätt kan bli stela. Vi upplever att de faktiskt blir mjukare och känns fräschare i kroppen av detta!

Om ni var tvugna att ”ta bort” något i Tage och Boppens personlighet,vad skulle det vara? Och vad skulle ni vilja lägga till? Tage: Hans extrema lathet, och istället lagtt till en dos ambitiöshet, haha. Då hade han vart en riktigt fin häst att rida! Boppen: Hans nervighet, men det finns inget som jag tycker att han saknar om jag ska vara ärlig :) 

Om ni hade haft kvar Abbe nu, vilken nivå i både dressyr och hoppning tror ni att han skulle vara på då? Det är så svårt att svara på eftersom hans skada påverkade honom så mycket i hans utveckling, rörelsemönster osv inom ridningen. Med tanke på hur bra han hoppade och rörde sig trots sin skada så tror jag säkerligen att han hade gått MSV:C dressyr nu och lättare klasser i hoppningen.

Följer ni årets idol? Har ni någon favorit? Ja det gör vi :) Många är duktiga i år, men några som vi gillar lite extra är Gabriel, Kevin O, Hanna och Chris!

Hur skulle ni beskriva er som personer? Emma: Lat men samtidigt väldigt ambitiös och prestationsinriktad. Lugn, smart, snäll och charmig. Anna: Snäll, omtänksam, lättsam, kreativ. viljestark, envis och har ett humör som lätt kan svänga beroende på när jag ätit och hur hormonerna är i kroppen haha ;)

Har ni haft några föreläsningar ännu? Om ja hur gick det? Och var det nervöst? Nej men vi har tre stycken inbokade under hösten/vintern än så länge :) Vill ni att vi kommer och föreläser, gästtränar osv hos er, be ansvarig person att maila oss på elfstrands@hotmail.com!

Era bästa budget tips på häst och ryttar utrustning som inte är ifrån ullared? Finns det ens något, haha? Det känns som om all häst/ryttarutrustning förutom den från GeKås är mycket dyrare än exempelvis ett par vanliga byxor. Jag kan i alla fall inte komma på något som är i samma budgetklass som Gekås, så har ni tips får ni gärna kommentera!

Har ni planer på att göra några större förändringar på gården (ex bygga ut) nu när ni båda arbetar 100% med erat företag? Nej :) 

Vad är era mål för nästa år och hur skulle ni sammanfatta året som varit? Att komma igång med vårt AB och förhoppningsvis även vårt andra företag som vi har på G :) Det har mestadels varit ett bra år tycker jag, men vi båda tror och hoppas att 2018 ska bli ännu bättre eftersom det är mycket roligt vi har på G då både privat och jobbmässigt.

Vilken åldersgrupp riktar ni mest in er på? Alla, skulle jag säga! Däremot är vår målgrupp på youtube ganska ung (eftersom youtubes målgrupp överlag är ganska ung jämfört med andra sociala medier), så vi försöker tänka på det när vi gör videos.

 
Två mycket fina sekvenser från en video med Samuel och Boppen, haha. Ibland blir inte skutten alltid så smidiga ;)

/ Emma 

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: