Svar på söndagsfrågor

Hej! Vad tycker ni om martingaler och gramaner osv? Tycker ni det är en bra sak eller inte?😊 Jag själv gillar dem inte men jag vill höra eran åsikt. Ni är bäst❤❤
Martingal tycker jag inte är någon fara att använda. Den verkar ju bara om hästen skulle slå upp huvudet. Däremot har jag otroligt svårt för graman. Förstår inte riktigt syftet med den ärligt talat förutom om den behövs i säkerhetssyfte vid exempelvis uteritter. Har extra svårt för den när jag vet att en del hästar inte kan gå i form utan graman...

Vad tycker ni om årets säsong av PH? Och vilka är era favoriter? 
Emma får svara på den, eftersom jag aldrig orkar se "skräptv" ;) Emma: Jag tycker att årets PH är grymt bra. Älskar att de gamla deltagarna är med. De gör allt! Min favorit är Kristian, världens skönaste människa :) 

1. Vad är eran bästa och farvorit hoppövning? 
2. Kan ni inte köra en pest eller kolera till eran kanal? 
1. Jag älskar att hoppa studs, men sen tycker jag att "huset" är väldigt bra som bana. Användbar, enkel men samtidigt kan man öva banhoppning med lite svängar.
2. Absolut! Bra idé :D
 
Har ni planerat någon hopptävling framöver?
Nej, eftersom våra hästar är skadade. Tyvärr lär det inte bli några fler tävlingar i år, så vi får sikta mot nästa år istället :)

Emma, vad är ditt favoritsnacks som är veganskt?
Linschips och holidaydipp med naturell soygurt. Veganchoklad och veganskt lösgodis. Även Anna intygar att alla dessa grejer är sjuuukt goda, haha. Linschips är typ godare än vanliga chips ;) 

Har ni sett några clowner IRL? ❤️ I och med clowntrenden?
Nej det har vi inte, som tur är! Är livrädd för clowner, haha :)

Hur gamla var ni när ni flyttade hemifrån? När tycker ni är en bra ålder?
Vi var 21 och 23 år gamla när vi flyttade hemifrån. Jag tycker man ska flytta när man är redo för det :) Eftersom vi bor på landet är det nog vanligare att man flyttar hemifrån lite senare än i storstäder till exempel.

Hej! Jag har just skaffat en medryttarhäst. Hon är supersnäll och lugn men för några dagar sedan när jag red så råkade jag nudda sargen och hon blev rädd, kastade sig åt sidan och galopperade iväg. Jag satt fast i stigbygeln ett tag innan jag dunsade i marken. Obehagligt såklart. Jag och hästen mår bra men nu är jag orolig över att ägaren ska känna någon skillnad på henne och förstå att något hänt. Det känns som att jag har förstört hästen. Vad ska jag göra?
Det bästa är att ha en öppen dialog med hästägaren! Var ärlig och berätta vad som hänt. Jag tror knappast att det hänt något med hästen bara av en sådan grej, så du kan vara lugn :) 

Har ni någon shopping lista inför elmia horse show?
Nej vi har ingenting vi behöver köpa faktiskt! Ska försöka hålla lite i pengarna, haha ;) 

Behöver man ha Wi-Fi nät man använder equilab?
Man behöver ha internetuppkoppling ja, så mobilt internet behövs i alla fall.

Erat bästa tips för att inte frysa sönder nu när det blir kallare? Här uppe i Stockholm börjar det bli riktigt kallt.
Känns som att vi också behöver tips, haha! Nej men det bästa är att ha ordentliga skor. Emma har ett par stövlar från Equipage som funkar jättebra när det är kallt. Jag själv har ett par ridstövlar från Brogini som jag tycker är bra. Kanske inte världens bästa stöd vid ridning, men helt klart mycket varmare än att rida omkring i de vanliga stövlarna.
På benen brukar Emma ha ridkjol och jag kör på vanliga termobrallor. Undviker dem vid mer "seriös" ridning, men har alltid på mig dem vid uteritter och sådär när det är kallt. Kör alltid på ett rejält underställ, älskar mitt från Craft. Sen är många lager bra, och så avslutar vi alltid med en tjock jacka. Mössa och vantar är givet också!

 
/ Anna
Kommentarer
Malin säger:

Vad snygg bloggen blev!

2017-10-25 | 17:16:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: