Svar på söndagsfrågor

Vilken är den roligaste "Elfstrand testar" ni har gjort?
Vi båda tycker att det var roligast att sminka oss på hästryggen, haha! Sen var det väldigt kul att prova Islandshäst också :) 

Skulle ni kunna tänka er att äga en fjording i framtiden? Ni är bäst!
Ja det skulle vi kunna tänka oss :) De är så härliga!

Om någon av er någon gång skulle få för er att skaffa hund, skulle i adopterat en hund/köpt från blocket etc. eller hade ni köpt en valp?
Nu kommer vi antagligen aldrig skaffa hund, så jag vet faktiskt inte! Hade det blivit intressant med hundköp så hade vi båda kollat båda alternativen och valt det alternativ som passat oss bäst. Hade aldrig velat ha någon agressiv hund som varit i fel händer till exempel.

Vad har nu för sorts grus i hagen vid höt? Och har ni matta under eller har ni lagt gruset direkt på backen?
Vi har lagt på naturgrus. Och nej, ingen matta :) Funkar bra ändå! 

Bruker dere bandarsjer/lindor(?) når dere rir dressur?
Nej, aldrig! Jag var duktig och gjorde det ett tag där vid 2011 men sen dog det intresset ut. Vet inte om jag någonsin kommer linda något mer. Tacka vet jag benskydd, haha. 

Skulle ni vilja ha ett stuteri om möjligheten finns? Är det mkt arbete med gården? Kram 
//Emelie
Nej, det är vi inte intresserade av :) Och ja, det är mycket underhållsarbete! Som tur är så är pappa engagerad och hjälper oss väldigt mycket. 

Kollar ni på Bonde söker fru? :)
Yes, det gör vi! :)

Vilken typ av häst vill ni att eran nästa häst ska vara, till exempel varmblod, kallblod, Islandshäst osv?
Vi vet inte! Det får framtiden utvisa :)

Hur gör ni för att inte få snö styltor när ni rider ut på vintern? och kan ni göra en "alla våra täcken"? med skrittäcken och ute/innetäcken osv :) Kram /Stella
Nu har vi hästarna barfota och med barfotaskor så då slipper vi det problemet vilket är toppenskönt! När vi hade hästarna skodda så hade vi snösulor i :) Det kanske vi kan fixa!

Om en av er plötsligt totalt skulle tappa intresset för hästar, vad skulle ni göra med hästarna och företaget då?
Nu lär det antagligen inte hända men då får vi lösa det problemet om det nu skulle uppstå! Antagligen hade vi sökt efter en partner som hade kunnat gå in i företaget isåfall.

Tycker ni man ska använda paddar under lindor eller kan man köra utan? Vad väljer ni?
De väldigt få gångerna som vi lindar använder vi paddar :)

Vad är ett lagomt pris på en häst som man ska kunna rida La dressyr och 110-120 hoppning?
Det är jättesvårt att säga! Beror helt på hästens storlek, stam, ålder osv. 

Om ni köper ny häst/hästar ska ni fortsätta dela eller vill ni ha en varsin egen?
Det vet vi inte :) Kommer antagligen dela på nästa häst, men någon gång i framtiden vill jag ha en alldeles egen dressyrpålle(som Emma givetvis får rida på ibland också hehe).

Skulle ni kunna leva på inkomsterna ni får från blogg och youtube? 
Vill ni i framtiden ha en lite bättre hopphäst som har kapacitet till 130-140 ?
Vi lever på inkomsterna från blogg, Youtube och vår hästverksamhet. Jag vill inte ha någon bättre hopphäst för jag tror inte jag vågar tävla mer än 1,10m men Emma hade kunnat tänka sig att tävla 1,30m om hon hittar en såpass bra häst som passar henne :) 

Har ni något tips på att få upp motivationen till skolan? precis börjat 1:an på gymnasiet o vill redan hoppa av haha...
Varken jag eller Emma har direkt lidit av skoltrötthet på det viset, vi har gillat skolan(i alla fall gymnasiet) och därför har det inte varit så svårt för oss. Klart vi haft dippar där det känts jobbigt och svårt i skolan, men det var liksom bara att kämpa sig igenom när det kändes jobbigt. Skolan ska ju göras, och en gymnasieutbildning är så bra att ha i bagaget! Det är väldigt ofta krav på arbetsplatser att man minst ska ha gymnasial utbildning. Jag hade alltid en prioriteringslista som jag bockade av. Försökte göra inlämningar i god tid och sådär, för hamnar man efter blir det så mycket jobbigare. Kämpa på, du kommer fixa det! :)

Hur ofta brukar ni använda boots/skor på era hästar eller går dom barfota hela tiden, i hoppning och uteritter osv?
I paddock/ridhus går de i regel alltid utan skorna på sig förutom om det är jättehårt i backen på vintern till exempel. På uteritter klarar de sig bra utan så länge inte grusvägarna är nyskrapade, då får de ha boots på sig :) 

Vad använder ni för bett på era hästar? Finns det några bett ni skulle vilja testa och isåfall varför?
Vi använder tredelade bett på båda. Tage går med det jämt och Boppen har det alltid förutom vid hoppning, då har han ett waterfordbett/kulbett. Dock tycker vi det är liiiite för svagt, skulle behöva något som är snäppet skarpare i hoppningen när han blir lite stark. Vet inte vad vi ska testa dock... Det är för visso inget jätteproblem, men vi skulle vilja ha det där lilla extra bara. 

En framtidsdröm jag har är att kunna starta eget företag och jobba med hästar, men samtidigt känns det som att det skulle vara svårt att få ekonomin att gå runt... Då undrar jag om ni har några bra tips när man startar eget? Och hur gör ni för att kunna driva erat företag? Kram
Det bästa är att starta eget samtidigt som man jobbar halvtid på ett annat jobb, om man har möjlighet till det. Så har vi gjort. Sen att man ser till att köpa så mycket som det går på företaget(måste ju dock vara relevant till företaget) för att kunna dra av momsen. Emma har till exempel haft väldigt få privata kostnader eftersom hon har haft en hästverksamhet i några år.

 
/ Anna
Kommentarer
Marielle säger:

Kul att lära känna er lite bättre 😀

2017-10-11 | 08:32:15
Bloggadress: http://www.nouw.com/mariellefriman
Anonym säger:

Jag använder ett pessoa bett på min ponny som också kan bli lite stark i hoppning. Innan det red jag på ett pelam bett men jag upplevde inte någon större förändring än hur det var att rida på vanligt tredelat.(det är ju såklart olika på varje häst). Det jag gillar med peddoa är att det fortfarande är tredelat, och så kan man ställa in från dag till dag hur man vill ha det. Om hästen inte ör lika stark en dag kan man sätta i den ”vanliga” ringen.
Det kanske kan vara något att prova!😊

2017-10-11 | 09:16:12
Thea säger:

Om jag har räknat rätt (det blev typ olika varje gång) så är det :) i 12/18 svar! Så mysigt:) hahah

2017-10-11 | 16:32:54
Anonym säger:

Baucher bett är ju lite skarpare än vanliga delade bett😊 Kanske vore något att testa på Boppen❤ Sedan finns ju också pelham men det kanske är lite för skarpt?😊 Ni är bäst och sluta aldrig med det ni gör❤❤

2017-10-11 | 17:24:27
sonny säger:

älskar verkligen era frågestunder. Man får alltid så bra svar ! Tack för att ni är ni

Svar: Åh vad kul att du tycker Det! Tack själv för att du läser :)
Emma Elfstrand

2017-10-12 | 21:47:18
Bloggadress: http://nouw.com/sonnyandersson

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: