Svar på söndagsfrågor

Anna har dina katter fått vara i stallet någonting?
Nej det har de inte. Jag vill inte ta dem från deras hem där de trivs bäst :) 

Jag ska köpa pälsglans men vet inte vilket som är bäst,vilket tycker ni?
Vi tycker att Absorbine's showsheen är överlägset bäst! Reder ut svansen toppenbra, luktar gott och har bra sprayfunktion så allt hamnar liksom utspritt.

Skulle ni kunna visa upp er ridbaneharv och berätta hur den är byggd? Har för mig att ni hade byggt den själva :)
Det kan vi göra! Ska be pappa om hjälp när han har tid, det är ju han som fixat ihop den :) 

Tror ni att ni kommer äga hästar hela ert liv?
Ja, jag tror faktiskt det! Och om vi inte kommer äga egna hästar hela livet så kommer vi antagligen rida hela livet, kanske ha foderhästar eller liknande. Ridningen ligger så varmt om hjärtat!

Hej Emma och Anna. Jag har sett att ni använder ett par sprenger stigbyglar och ett par freejumps stigbyglar. Vilka föredrar ni? 
Jag(Anna) föredrar freejump på grund av fästet, men egentligen tycker jag inte att stigbyglarna är särskilt snygga och dessutom ska det vara lätt att fastna i dem trots att de marknadsförs som säkerhetsstigbyglar. Ska ta tag i att kika efter andra stigbyglar, eller stigbygelplattor i alla fall för jag halkar ur Sprengerstigbyglarna... Emma föredrar Sprenger.

Har ni något tips för att få tillbaka motivationen inom ridningen?
De gånger vi tappar motivationen så brukar vi bara köra på, för vi vet att motivationsdipparna går över. Se till att göra det som du tycker är roligt! Sen kan man såklart inte hoppa varje dag bara för att man tycker det är roligast, men försök känna efter vad du vill göra för dagen.

vart ska man sälja häst och ridsaker, upplever att det är lite svårsålt på typ tradera och sånt? Ni säljer ju på instagram men jag tror inte jag kan sälja därefters jag inte ör offentlig. Då tar nog många det oseriöst, eller?
Om du eller någon närstående har Facebook så kan jag rekommendera att sälja där! Det finns många grupper som man kan söka upp och ansöka om att gå med i som passar det som man vill ha sålt.

Använder ni fortfarande erat golden wing bett på Boppen? Om inte, varför?
Nej, det gör vi inte. Använde det två gånger men han funkade helt enkelt inte särskilt bra på det  :)

Har ni något tips på vart man kan ha lyckoänglar? Jag har 2 stycken men vet inte va rt jag ska sätta dom. Känns som att på hästen kan det ju gå lite vilt till ibland. Vart brukar ni ha era?
Vi vill helst inte ha lyckoänglar på hästarnas träns, så vi har faktiskt satt våra på våra kavajer och jackor! sen tycker jag att det är jättefint att ha dem på hästarnas sadlar eller förbyglar/martingals om de har sådant på sig.

Hur ser en standarduteritt ut för er i Equilab? Samt vad tycker ni om appen?
Den ser ut som så att vi rider i 42 minuter och då är det uppdelat i 26 minuter skritt, 10 minuter trav och 6 minuter galopp. Den turen är 6,5km lång. Just den rundan rider vi 1-2 gånger i veckan, brukar rida någon längre tur med lite mer trav och galopp också. Det är en bra app! Superbra att man får det så tydligt hur mycket man rider i båda varven och sådär. Det är sånt man inte riktigt tänker på alla gånger.

Är ni nöjda med eran nya hästtransport,finns det några för/nackdelar?
Vi är jättenöjda! Tycker egentligen inte att det finns några nackdelar med den. Tycker den är snygg och går bra på vägen. 

Rider inte pappa så mkt längre?
Han hinner inte rida så mycket för tillfället. Dessutom skadade han ju sin axel när han åkte av Tage, så han har inte velat sitta upp för tidigt pga den heller. Hoppas han ska hinna med att rida lite mer snart :) 

Har ni några särskilda planer inför december på youtube-kanalerna?
Nej inte än så länge. Vad hade ni velat se? Julspecialer? Julklappstips? Julpyssel? Ridfilmer där vi rider i luciadräkt? Haha, kan ni inte komma med lite roliga förslag? :D

Hur många broddar har ni i era boots? Vilken storlek har ni och ger dom bra grepp på spegel blank is?
Vi brukar ha typ 15 stycken per boots. Vi har den större storleken, medium heter de va? Ja det tycker jag! Eftersom de är så små och många så ger de toppenbra grepp.

Hej! Varför är det Anna som skall rida igång Boppen och inte Emma?
Det var jag som satt upp första gången bara för att Emma är klumpig, haha. Annars turas vi om att rida precis som vanligt!

Vet ni någon bra sadelprovare i lidköping/vara? 
Tyvärr inte! :/ Någon annan kanske vet?

Hej! Efter hur många år på ridskola / hur mycket kunskap tycker ni krävs för att kunna ha en egen häst? Tycker ni att det är viktigast att man ska kunna ta hand om sin häst på ett bra sätt eller att rida hästen på ett "rutinerat" sätt?
Jag tycker absolut att det viktigaste är att man kan ta hand om hästen på ett bra sätt! Och framför allt att man har kunniga personer runt omkring sig när man själv är orutinerad. Vi hade vår första häst på ridskolan i Vara när vi köpte honom, och då hade jag och Emma bara ridit i två år. Tack vare kunniga folk på ridskolan så gick det toppenbra att skaffa häst så tidigt. Dessutom var pappa hästvan också vilket såklart inte skadade. 

Hur "kommer man över" en häst? Har nyss fått veta att min ponny måste avlivas inom några veckor och det kom som en smäll. Hon är min bästa vän och jag kommer nog aldrig att kunna sluta sakna henne. Men hur hanterade ni sorgen när Abbe dog?
Åh, jag beklagar <3
Man måste tillåta sig själv att vara ledsen. Prata med kompisar/anhöriga om det. Sen efter ett tag så lär man sig att leva med det på något vis. Jag lovar att du kommer ta dig igenom detta, bara du ger det tid <3

Ska ni till Sweden International Horse Show i år? Vilka dag(ar)? Är det något speciellt ni är ute efter på mässan?
Som det ser ut nu så har vi inte planerat att åka dit, men det kan ändra sig! Vi har ingenting som vi behöver ha handlat så blir det att vi åker dit så blir det spontanköp :)

 
/ Anna
Kommentarer
Anonym säger:

Jag hade gärna velat att ni har en julkalender. Att från 1-24 december lägger ni upp en video varje dag. Det kanske är svårt att fixa men det hade varit jätteroligt. Att då blanda vanliga videos mes julvideor.

Svar: Det låter jättroligt, men vi har fullt upp med att kunna lägga upp 4 videos i veckan, så jag tror tyvärr inte att vi hinner det :/
Emma Elfstrand

2017-10-17 | 22:40:54
Anonym säger:

Håller med ovan!!! :D

2017-10-18 | 07:27:56
Anonym säger:

Det hade varit jätteroligt med julvideos, både på den hästiga och icke-hästiga kanalen. Älskar julvideos så det hade varit superkul att titta på

2017-10-18 | 16:02:52
Jennie Mörk på Skövde ridsport/mörk&söner säger:

Jennie Mörk på Skövde Ridsport/Mörk&Söner i Götene

2017-10-18 | 20:25:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: