Recept - linsbolognese

Här kommer ytterligare ett veganskt recept som jag improviserade ihop i förra veckan. Måtten är inte exakta, utan på ett ungefär så använd sunt förnuft och smaka av när ni gör er egna bolognese :) Jag älskar verkligen pasta och brukar äta någon pastarätt varje vecka, och en traditionell bolognese kan ju inte bli fel. Många kanske tror att det är svårt att göra vegansk bolognese, men det är det inte, och det blir minst lika gott som den traditionella med kött i (godare enligt mig såklart eftersom tanken på att äta kött äcklar mig). 

Recept för 2 portioner:
♥ 1 dl linser (förslagsvis 2/3 röda och 1/3 svarta)
♥ 1 pkt krossade/passerade tomater
♥ 1 liten gullök
♥ Ett par vitlöksklyftor eller vitlökspulver
♥ 1 msk tomatpuré
♥ 1 msk chilisås eller ketchup
♥ 1 liten morot
♥ Ett par dl vatten
♥ 0,5 dl havregrädde
♥ 1 grönsaksbuljongtärning och 1 umamibuljongtärning
♥ Svartpeppar, oregano, spiskummin, basilika och kinesisk soja

 
Gör såhär:
♥ Riv morot och finhacka gullök. Stek i olja ett par minuter tillsammans med vitlök/pulver. Tillsätt tomatpuré och chilisås mot slutet.
♥ Tillsätt tomater, vatten, linser, grädde och buljongtärningar. Koka upp och låt koka i cirka 20 minuter.
♥ Smaka av med soja och kryddor. Jag brukar peppra mycket och även ha i endel oregano. Utöver detta kryddar jag sparsamt med spiskummin och basilika. Eftersom jag använder två buljongtärningar behöver jag faktiskt inte salta något extra, hör och häpna!

 
MUMS!

/ Emma

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: