Inför träningar

Vi fick en kommentar från Daniela som hade önskemål på ett inlägg om hur vi förbereder oss inför träning med hästarna, med uppvärmning och så vidare. Så här kommer ett sådant inlägg!
 
Om det är på hemmaplan som träningen är så krävs ju desto mindre förberedelse. Då brukar jag räkna med 20 minuters borstning/sadling ungefär. Och sen till uppvärmningen då! Jag tycker att det räcker gott och väl att man har skrittat ordentligt, travat igång hästen lite och sen galopperat några varv. Galoppera brukar man ändå hinna med att göra en hel del under hoppträningar, hehe, så tycker inte att det krävs supermycket galopp innan. 

Jag brukar alltid skritta fram för hand, ungefär 5-10 minuter. Sen skrittar jag också uppsuttet i ett par minuter. Gör mycket halter och tempoväxlingar redan i skritten så att gas och broms fungerar från start. Sen börjar jag trava och travar i kanske 5-7 minuter. Där rider jag också mycket övergångar, men också lite skänkelvikningar så att hästen blir mjuk i kroppen inför hoppasset. Avslutningsvis blir det galopp, och där brukar jag bara stå i lätt sits, galoppera på några språng, sen ta tillbaka. Sen öka igen, och sen ta tillbaka. Så allt som allt kanske själva uppvärmningen inklusive framskrittning tar 20-25 minuter, mer eller mindre. Med andra ord tar det ungefär 45-50 minuter att göra iordning hästen och rida fram.

Men det beror ju lite på också. Tage kräver mindre framridning än Boppen till exempel, eftersom Boppen är så stor så kräver hans kropp lite långsammare framridning.

Så, det var ett inlägg om hur vi gör på ett ungefär. Hoppas att det gav någon hjälp! Sen hittar man alltid sina sätt, och skulle det bli stressigt är det inte hela världen om man inte hinner galoppera och sådär. Allt löser sig, liksom!
Lycka till på hoppträningen, Daniela! :)

 
/ Anna

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: