Hur gör ni?

Vi har ett problem i vårt stall. Och det är de här jäkla mössen. Nu har de blivit ganska många(ser 2-3 stycken varje dag) och de är ju inte så roliga att ha i stallet direkt. Nu kommer de inte in i hästarnas mat eftersom vi har lock på alla sådana hinkar, men vi vill såklart inte ha de klättrandes i hästarnas hinkar och på hyllorna och sådär.

Hur gör ni för att hålla mössen borta? Siri är inte direkt någon bra jägare, haha. Har sett henne ta två(!) möss under tiden vi vart på gården. Och att köpa ny kisse känns inte som ett alternativ då damen är väldigt egen och avskyr andra katter. Kom gärna med tips! 

Den inte så aktiva katten ;)

/ Anna


Kommentarer
Elaine & skäcken Grizzly säger:

Bor katten i stallet? :) Det är nog ett hett tips annars...
Stallkatter som får sova inne i huset och äta smarrig "Whiskas" till frukost, lunch och middag brukar inte bli så värst sugna på små sega möss. Möjligen att leka lite med för en stund, haha! :)

Lycka till med musjakten!

Svar: Haha, hon är dessvärre inne för det mesta! Hon är så van vid det nu så hade nog inte haft hjärta att "tvinga" henne att vara ute, och så är det så mysigt att ha henne inne :)
Emma Elfstrand

2017-10-13 | 08:24:37
Bloggadress: http://faldarello.com
Anonym säger:

https://www.skadedjursbekampning.nu/produkt/ratt-musskramma?gclid=EAIaIQobChMI6-2oyIXt1gIVhoeyCh1AmAt0EAQYASABEgLGS_D_BwE Sån har vi! Samt katt 😂

2017-10-13 | 09:10:51
Anonym säger:

Skulle nog råda er till 2 stallkatter som endast bor i stallet utan enorm tillgång på kattmat (missförstå mig rätt där)...
Förstår dock att de kan va svårt med siri men om ni skaffar två kattungar som är där ute direkt, tror ni inte de skulle funka?

Svar: Har också hört att det är bättre att skaffa två stycken så det är ett alternativ i så fall :)
Emma Elfstrand

2017-10-13 | 09:42:25
Ida säger:

Det finns musfällor som inte dödar mössen. Man lägger en bit ost i ena änden och när de tar osten stängs dom in i en bur. Den har funkat i min familjs sommarstuga där vi hade massa möss. Vi köpte våran på granngården.

2017-10-13 | 09:46:12
C säger:

Råttgift!! Ingår ofta i hemförsäkringen att ta ut Anticimex. Vi hade jätteproblem första vintern på vår gård sen lade vi ut gift. De senaste 9 åren har jag knappt sett en mus.

2017-10-13 | 09:48:48
Louise säger:

Jag lägger ut gift. Känns inte helt ok för mig att förgifta dom små mössen men då vi typ haft invasion av möss i vårt foderrum samt stall så har jag inte haft något annat val. Jag köper giftet på granngården. Vet inte riktigt hur det är om katten tar en mus som ätit av giftet men kolla upp det om ni ska lägga ut gift så inte katta stryker med.
Lycka till :)

2017-10-13 | 09:55:43
Anonym säger:

Skaffa katt och lär den äta möss sen den är liten så borde det inte vara mer gnagare i stallet sen!

2017-10-13 | 13:46:56
Ellie säger:

Jag hade samma problem. Jag skaffade en till katt en riktig mördare! En stor grotesk hankatt sedan har jag även en musskrämma en sak man sätter i elkontakten som ger ett infrarött ljud som mössen skräms av.

2017-10-13 | 17:17:57
Emelie säger:

Vi har en hund som visat sig hugga möss och råttor - otroligt bra!! Vi bor i närheten om du vill ha besök och se om det fungerar ;) annars har vi katter också.

Men till tips - jag rekommenderar en vanlig fälla du lägger nutella i , det lockar mössen fort och dem dör snabbt. Annars finns det ju fällor dem går in i och blir instängda om du vill släppa ut dem?

Jag ogillar skarpt råttgift personligen.

Men bor nära och vi red på VORF ihop som yngre om vi ska testa hunden ;) hon fångar dem här hemma ute i trädgården 😅😅😅

2017-10-14 | 00:27:07
Anonym säger:

Skaffa en stallkatt! Uppenbarligen vill inte Siri ta den rollen. Har det likadant hos oss. En katt som bor inne och två som bor i stallet. Den som bor inne går absolut inte ihop med den ena stallkatten, men sånt löser dem. De undviker helt enkelt varandra och tar varsin sida av gården att spatsera på.

2017-10-14 | 13:19:59
Cicci säger:

Enklast för er är nog ändå stallkatt 😊 Om Siri inte gillar andra katter och mest är inne ska du se att de kommer gå rundor runt vara dra när hon väl är ute 😅 Men som de andra sagt, gärna två och gör sov- och matplats (där de har vatten och kanske får lite torrfoder ibland den kallare årstiden) direkt så de får det lite mysigt i stallet men ändå lär sig att det är där de bor :)

2017-10-15 | 09:36:37
Anonym säger:

Lock på alla foderhinkar. Sopa varje dag så det inte ligger foderspill på golvet. Sätt ut musfällor och ladda med nötkärnor. Detta funkar för oss :) Själv föredrar jag att inte lägga ut gift när en har katt.

2017-10-16 | 17:16:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: