Dagens klinikbesök

Idag var vi inne med Boppen på Husaby igen för att kolla till hans hovböld och få den behandlad igen. Jag kan säga som så att detta är helt klart vårt snabbaste besök på Husaby någonsin. Vi var där totalt i en halvtimme, inklusive av- och pålastning, haha. 

Besöket gick bra. Hovslagaren gröpte ur lite till, men ville inte öppna upp för mycket eftersom konvalescenttiden antagligen blir längre då. Istället så spolade han rent hoven igen och nu ska hoven förhoppningsvis dräneras av sig själv så Bopps kan bli helt bra. Nu står han med gipsomslag på hoven och ska göra det i ungefär en vecka till. Han måste gå på torrt underlag, så just nu står han på box. Även om barfotabootsen skyddar bra så skyddar de tyvärr inte mot all fukt, regn osv, så vi får se om Bopps får stå inne hela veckan eller om vi kommer kunna släppa ut honom också. Kanske kan han gå ute på dagtid i alla fall och stå inne på natten, för att undvika daggen. Så får vi hoppas att det inte regnar något mer så hagen torkar upp lite. Han gillar verkligen inte att stå på box eftersom han samlar på sig så mycket överskottsenergi och därför hade det varit skönt om han kunnat gå ute litegrann :)


Såhär ser Bopps hov ut nu.

Visst ser han bekymrad ut? Är det något ställe Boppen avskyr så är det hästkliniker! För några år sedan när vi var inne på Husaby så drog han runt med mig hängandes i grimskaftet eftersom han var livrädd för veterinären som skulle ge honom en spruta i halsen, haha. Stor, men väldigt mesig ♥

/ Emma 
Kommentarer
Louise säger:

Håller tummarna för att han blir bra snart ❤

2017-10-06 | 22:05:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: