Tisdagsmys

Hej allihopa! Idag har vi myst med hästarna i det kyliga men ändå härliga höstvädret. Tage fick sig sin första uppsuttna skrittur efter skadan tillsammans med Anna. Han hade varit lite bråkig när Anna skulle ta en annan väg än vanligt, men annars skött sig bra. Han har allt lite humör den grabben ;) 

Boppsie tog vi bara in och borstade och vi bättrade även på hans omslag på hoven. Roligt nog så vägrar han att bli infångad av mig just nu bara för att han vet att det är jag som ger honom metacam varje dag, så Anna får fånga in honom. Jag är hans metacam-matte just nu, haha. Han rör sig mycket bättre nu mot vad han gjorde för några dagar sedan, så vi hoppas verkligen på positivt besked på torsdag. 

Annars har jag haft fullt upp under dagen. Förutom stalljobb och gym så har jag fakturerat, bokfört helgens alla inköp, momsdeklarerat och sammanställt ekonomin för tredje kvartalet, suttit med mer datajobb, och så hann vi spela in en haul från helgen också. Vet ni hur mycket vi shoppade för under helgen? 6000 kr! Visserligen inklusive moms, så jag har momsen att dra av, men ändå. Det var väldigt längesedan jag shoppade för så mycket pengar på någon mässa, om det ens har hänt tidigare... Jag mjölkade verkligen ur de sista inköpen i min enskilda firma så gott jag kunde, haha. Ni får se vad vi köpte någonting på lördag för då kommer haulen upp här :)

Ser ni att stackars Tagis är lite svullen på ögat? Han ser så trött och söt ut ♥ 

/ Emma

Bilder från mässan

Jag tänkte att jag skulle bjuda på lite bilder från mässan på Elmia! Det fanns en hel del fint, men trots det så köpte jag bara ett dressyrspö och 9 par ridstrumpor, haha. Emma handlade desto mer. Vi ska se till att spela in en haul i veckan som kommer upp på lördag med vad vi köpte lite mer exakt :)


Emma nöjd och glad med påsar i högsta hugg ;)


SÅ fin hjälm från 1K. Svart med multifärgat smått glitter på hjälmen.


Schabrakhimlen? 


Pannbandshimlen? 


Tycker de här guldstövlarna från Amazona Sueca är så jäkla balla! Tänk att rida in med dem på dressyrbanan? COOLT! Karin Martinsen står i bakgrunden också, hehe.


Så galet fina kuddar hade de på Adamsbro.


Och massa snygga stövlar från De Niro. Tänk er de bruna med krokolack och mocka, fast i svarta? Mums! Eller bara de lackade. Så himla fina.

Inredningshimlen! De hade så fina häststatyer alltså. Ångrar att jag inte köpte mig någon.

Ni som var på plats, handlade ni något kul? :D

/ Anna

3 saker ni inte visste om Anna

Nu tänkte jag och Emma dra ett inlägg med 3 saker var som ni kanske inte visste om oss! Vissa av er har säkert koll på en del grejer, känns som att ni känner oss rätt väl ;) Emmas kommer i ett annat inlägg!

- När jag precis hade börjat rida och vi kunde rida själva så red jag en häst som blev rädd för ett gäng fåglar. Hon började galoppera så jag tappade balansen och ramlade av in i sargen. Som tur var så gick det bra, men jag blev väldigt rädd, speciellt för den hästen. Några år senare så tävlade Emma just den hästen, som Emmas kompis då hade köpt av ridskolan.

- För 10 år sedan så hade jag(och Emma också förvisso) jämt rutiga ridbyxor. Alltid! Gärna blå/vit/mörkblårutiga. Det var jättepoppis då, men nu ser jag rutiga ridbyxor väldigt sällan. 

- När vi skulle köpa vår första häst, Bosse, så fick jag honom inte ens i trav på provridningen. Vi red ute på en åker, det var snötäckt och skitkallt en novemberdag 2004. Emma och pappa var däremot övertygade om att det var hästen vi skulle ha, så jag hade inte så mycket att säga till om, haha. Som tur var så blev det ju bra, och jag tyckte om Bosse jättemycket. Men just efter provridningen var jag inte särskilt glad kan man säga ;) 

 
Här med de klassiska rutiga ridbyxorna ;)
 
/ Anna