Tre saker ni inte visste om Emma

♥ Jag är sugen på en ny hopphäst - Just nu är jag sjukt sugen på att köpa en till häst, och denna gång en hopphäst. Jag känner verkligen att jag vill komma igång ordentligt med hoppningen igen. Vintern 2010/2011 var jag faktiskt en rätt duktig hoppryttare när både jag och Boppen var friska och hade lärt känna varandra. Då tränade vi på 130-nivå men sen dess har jag aldrig kommit tillbaks dit pga alla återkommande skador. Det hade varit kul att komma igång och faktiskt tävla på i alla fall 120-nivå. Högre än 130 lär jag aldrig tävla eftersom jag är lite mesig och höjdrädd, men jag vill upp och tävla regionalt i hoppning igen på en häst som passar mig. Efter vintern ska jag börja leta, tänkte jag :) Förhoppningsvis kan jag hitta en bra och inte för gammal häst i min prisklass!

♥ Jag är inte rädd för döden - En lite djupare punkt, men som kanske kan vara intressant ändå. Många som jag känner har dödsångest, men det har faktiskt inte jag, utan jag är inte speciellt rädd för att dö. Jag vill inte dö (än på länge), men jag tänker samtidigt att det inte kan vara värre att vara död än att vara levande, if that makes any sense? Då är det snarare sättet jag kommer dö på som oroar mig, att jag inte vill må dåligt då liksom. Finns det någon som känner som jag, eller är ni sådana som har ångest över döden?

♥ Jag har en väldigt noggrann hudvårdsrutin - Jag är ganska så säker på att jag lägger mer tid på min hudvårdsrutin än många andra. Varje morgon och kväll börjar jag med att rengöra huden med ansiktsvatten, därefter lägger jag på serum (som jag beställer från USA, haha) som får sjunka in, och efter detta ögoncreme + ansiktscreme. Ett par kvällar i veckan brukar jag även ta på kokosolja i ansiktet så huden blir riktigt återfuktad. Utöver detta så solar jag nästan ansiktet heller (när jag väl gör det så har jag hög SPF), utan täcker det med klädesplagg. Det verkar ju ge resultat i alla fall med tanke på att alla nya personer jag möter tror att jag är 20 istället för 26, haha! 

Jag & Bopps 2011 när vi var lite yngre och fräschare ;)

/ Emma
Kommentarer
Anonym säger:

Jag var inte heller rädd för döden tills jag fick barn. Sen dog min faster och min mamma båda väldigt hastigt och oväntat och döden blev så mycket mer närvarande.

Svar: Fy, det kan jag tänka mig! Jag är mer rädd för att andra ska "dö ifrån mig" än att jag ska dö själv. Kan tänka mig att det blir annorlunda när man får barn också.
Emma Elfstrand

2017-11-10 | 15:06:36
E säger:

Jag är inte rädd för själva döden (tror det är riktigt najs att vara död haha, alltså jag tror det liksom inte finns nåt ont med döden), men jag är rädd för att dö för tidigt och inte hinna göra allt jag vill göra. Jag vill liksom ha ett långt liv och vara frisk, sen kan jag dö lycklig :)

Svar: Det låter precis som hur jag känner/tänker!
Emma Elfstrand

2017-11-10 | 17:49:40
Louise säger:

Jag var nog inte så värst rädd för döden innan jag fick barn. Var heller aldrig rädd för att rida och hoppa med vilka hästar som helst. Nu tänker jag både en och två gånger när jag tex är ute och galopperar med mina hästar 🙈 Tex tänk om hästen snubblar nu och går omkull, då slår jag ihjäl mig. Men det är väl något inbyggt i oss kvinnor att vi ska överleva så vi kan ta hand om våra avkommor 😅 Sen när man blir äldre så dör det ju fler omkring en och då blir döden mer påtaglig.

Svar: Det låter väldigt logiskt!
Emma Elfstrand

2017-11-10 | 18:38:38
Emma säger:

Jag tänker egentligen inte så mycket om döden. Dör vi så dör vi🤷🏽‍♀️ Låter ju hemsk men förr eller senare dör alla och jag är ganska säker på att vi inte bara ”försvinner” något måste väll komma efter tänker jag.
Sedan tycker jag såklart att det är hemskt om någon får cancer eller dylikt och dör pga av det, när man inte hunnit göra alla saker som man vill göra...

2017-11-10 | 19:14:12
Minda säger:

Finns det någon video från när ni hoppade så högt 😍😱?

Svar: Om du bläddrar bak riktigt långt i vårt youtubearkiv så finns det några videos från sent 2010 - början av 2011 där vi gör det på träningarna :) Även en pay and jump där vi hoppar 110-120 felfritt :)
Emma Elfstrand

2017-11-11 | 08:47:49
Bloggadress: http://mindas.blogg.se
Erika Pettersson säger:

Hoppas du kan hitta en hopphäst men ska du & Anna dela på den då eller köper du en helt egen?

2017-11-12 | 13:55:19
Bloggadress: http://erikapettersson.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: