Tages stärkande träning

Jag fick en fråga i en kommentar om inte jag kunde tipsa om lite stärkande träning för bakdelen, så jag tänkte skriva saker som jag kommer träna med Tage. Ni får hemskt gärna fylla på i kommentarsfältet ifall ni också har tips!

Först och främst efter en skada, och framför allt inflammation är det absolut viktigaste att inte stressa igång så inflammationen uppstår igen. Nu så gör jag inte alls hårt arbete med Tage än. Vi har börjat med att rida ut i skogen, på grusvägar, asfalt och på skogsstigar och började med att skritta, och sedan skritt och lite trav.

Nu har jag börjat utöka litegrann. för att få honom att ändå använda baken utan att för den delen samla honom så lägger jag in bommar i hans träning. Först i skritt, och sen kommer jag trava. Sen kommer det bli upphöjda bommar så han får ta i ännu lite till. När vi tränat på ett tag så kommer jag försöka lägga in gymnastikhoppning en gång i veckan, med studs och bommar. 

Något som också är toppen när bakdelen behöver stärkas är klättring! Jag vet att inte alla har tillgång till att klättra med sina hästar, men om man inte har klätterbackar i närheten så kanske det finns någonstans dit man kan åka? Klättring är verkligen toppen!

Förutom bomarbete, gymnastikhoppning och klättring så är samlande arbete stärkande. Det är dock viktigt att inte gå för fort framåt med samlande arbete, utan ta allting succesivt så inte muskler eller leder blir överansträngda. 

Några specifika övningar som jag gillar och som är stärkande: 
- Upphöjda travbommar fyra stycken - avsaktning till skritt/halt - upphöjda travbommar fyra stycken
- Studs där varannan är låg och varannan högre(behöver inte för den sakens skull vara högt)
- Travbommar på volt där man varierar vart man styr på bommarna så hästen får samla ihop sig lite när man styr in där det är kortare mellan bommarna
- Valfri gångart - rid på fyrkanten - in på en lite mindre volt och samla gångarten - ut på fyrkanten och rid på framåt igen

Så! Det var lite av mina tips. Ni får som sagt gärna komma med fler övningar om ni har några bra på lager :D

 
/ Anna
Kommentarer
Marielle säger:

Bra tips!

2017-11-20 | 10:05:55
Bloggadress: http://www.nouw.com/mariellefriman

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: