Svar på söndagsfrågor

Blir Boppen rädd för fåglar bara när ni rider eller är det hela tiden, i hagen med?
Det är bara när vi rider, haha. Kanske lite svårt att säga i och för sig, för vi ser ju inte honom inte hela tiden när han är i hagen och sådär. Men jag tror det bara är när vi rider ;) 
 
hur många hästar har ni haft under åren?
Fyra stycken! Bosse, Tage, Boppen och Abbe :)

Skulle ni köpa nya hästar efter boppen och Tage ? Hopas det dröjer !!! Skulle vore kul att veta och vilken häs typ skulle ni vilja ha ? Som en som Tage eller som boppen ?
Ja, det ska vi så småning om :) Jag vill nog ha varken eller, haha. Älskar våra grabbar såklart, men nästa häst vill jag ska vara lite mer "lätt" för skänkeln och med mer motor utan att vara för pigg liksom. Något mellanting mellan dem i storlek, dvs runt 1,70. 

Hur lång tid tar de på ett ungefär att klippa era hästar?
Oj, vet faktiskt inte! Har aldrig direkt tagit tiden... Men Boppen tar nog 1,5-2h eftersom han är stor och har maaaaassor av päls.

Vilka är era bästa tips till någon som vill köpa sin allra första egna häst?
Det nästan viktigaste tycker jag är att man måste se till att ha back up om man själv skulle bli sjuk eller vill åka iväg på semester eller liknande. Alltså att någon kan ta hand om hästen när man själv inte kan. Sen är det viktigt att räkna med att det är dyrt med häst. Inte bara i inköp, utan att äga också. Stallhyra, foder, hovslagare, eventuellt strö, eventuella tävlingar, träningar och så vidare. Vi tyckte också att det var skönt att ha kunniga i närheten när vi köpte vår första egna häst. Vi stod på en ridskola vilket var guld värt! 

Har ni pannlampa när ni rider ut nu när det är mörkt ute tidigt?
Ja vi hade det i förra stallet vi stod i. Nu vågar vi inte göra det längre eftersom vi har en asfaltsväg att rida på innan vi kommer till vettiga skogsvägar. Som tur är kan ju jag och Emma anpassa oss numera och rida när det är ljust!

Hur ofta rider ni ut ungefär per vecka?
Tre gånger per vecka :)

Vad har ni för jobb och vad gör ni på jobbet? Tjänar ni pengar på era youtube kanaler eller på er blogg?
Vi har eget företag! Så vi jobbar med blogg, Youtube/sociala medier, stallverksamhet här hemma på gården, föreläsningar osv. Ja, det gör vi :) Dessutom har vi andra projekt på gång som vi hoppas kunna lansera nästa år någon gång.

Eran spångrep tappar en tagg. Vilket alternativ väljer ni? 
Silvertejp fixar allt 
Sparar på miljön, det får gå ändå 
Köper en ny 
Annat, vad?
Kul fråga! Vi hade använt den ändå tills den blivit obrukbar. Då hade vi köpt ny "mockdel" och sparat skaftet :) 
 
Kommer ni till sihs?
Inte som vi har planerat nu, men det kan ändra sig!

Kan ni berätta vad ni tycker en skall tänka på som helt nybörjare. Vad önskar ni någon sagt till er när ni började osv? :) Jag har börjat rida i år som 26 år gammal och känner mig ganska vilsen i en djungel av information och tusen saker att lära sig. Börjat ridskola men en gång i veckan känns inte tillräckligt (?) Och tar emot alla tips, böcker, länkar, stuff ni skrivit tidigare. Tack!
När vi var nybörjare så gjorde vi allt för att lära oss så mycket som möjligt. Skillnaden är kanske att vi var 9 respektive 11 år när vi började, så jag förstår om du kanske inte vill/kan göra samma saker som oss. Vi hjälpte till jättemycket i stallet med lektioner och sådant, vi hade sköthästar som vi fick ta hand om och allt det där gjorde att vi samlade "poäng" och för de poängen fick man ridlektioner. Det gjorde såklart att vi lärde oss ännu mer! Ett väldigt bra system tycker jag.
Jag förstår att det är otroligt mycket att lära sig och man behöver nog hitta sitt eget sätt för att det ska fastna. Jag personligen föredrar att testa själv för att lära mig. Typ som sätta ihop och plocka isär träns är ett ganska bra exempel. Det kan man pyssla med själv. Annars skulle jag kika på faktafilmer/dokumentärer, för där kan det finnas massor av nyttig information! Jag vet att vi kollade på "Börja rida", "Börja tävla" och allt vad de filmerna hette. Finns två olika boxar med dessa DVDer såg jag nu, del 1 HÄR och del 2 HÄR. Nu är de för visso väldigt gamla, men jag minns de filmerna som väldigt bra. Kanske finns att hitta någonstans på nätet också!
Ni andra som läser bloggen kanske också har några tips? Ös på i kommentarsfältet! :) 
 
 
/ Anna
Kommentarer
Anonym säger:

Ni skulle ha vart med i "det stora hoppet" er pappa har ju ridit en del och en hopphäst i världsklass vem vill inte ha det?

Svar: De ville inte ha med oss, haha... Fast det var kanske bäst för pappa är nog alldeles för rutinerad för att tävla mot de andra. Det hade blivit lite orättvist :)
Emma Elfstrand

2017-11-02 | 17:56:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: