Svar på söndagsfrågor

Anna, har du någon plan att starta MSV med Tagis? :) 
Nej det har jag inte, känner att LA nästan är max vad vi kan prestera ihop faktiskt. Han har ju ingen supergång, är inte framme för skänkeln och sådär så lång bana känns bara det som en utmaning faktiskt... Synd, för rörelserna är inga problem :) Men det får räcka med LA för oss! 

Hej! Jag undrar om ni har något tips som gör att man inte är så nervös inför tävlingar?
Jag tycker personligen att jag blir mycket mer nervös om jag går runt och tänker på hur jag vill att det ska gå. Om jag däremot fokuserar på vad jag ska göra under hela tävlingsdagen så blir jag inte alls lika nervös! Så se till att planera upp tävlingsdagen, framridning/framhoppning och själva tävlingsmomentet ordentligt. Då har man fokus på rätt sak, och inte över hur nervös man är eller att man helst vill vinna :) 

Hej! 
Jag har självskadebeteende och jag undrar om ni har något tips på hur jag kan sluta. Jag har försökt men det är väldigt svårt. Varken mamma eller pappa vet om det.
Varken jag eller Emma har lidit av självskadebeteende eller annan psykisk ohälsa, så några konkreta tips från våra erfarenheter har vi inte. Däremot måste du prata med någon! <3 Se till att prata med psykolog, kurator eller dina föräldrar. Se till så du får hjälp, så du inte är ensam om dina svårigheter. Kram <3

Hej! Jag undrar när ni hade tänkt köpa ny häst o vad för sorts häst? ❤️ Ni är bäst o era hästar är bäst o har det bäst! ❤️ ❤️ ❤️
Åh men söta du! <3 Emma har tänkt kika efter hopphäst till våren, och jag vet faktiskt inte riktigt! Emma vill ha hopphäst och jag dressyrhäst, det är ett som är säkert i alla fall :) 

Favoritlåtar just nu?
Oj, vad svårt... Jag tror faktiskt inte jag personligen har någon favoritlåt just nu, tycker för många är bra haha. Emmas favoritlåt är Whatever it takes med Imagine Dragons.

Vilka serum från usa är det som Emma använder och ser yngre ut av? Jag vill gärna veta haha
De kommer från Skin Deva, och de har alla möjliga sorters serum som är prisvärda enligt Emma. Dessutom cruelty free och veganska. Emma har två stycken, en som heter "Matrixyl synthe '6™ serum"(Anti wrinkle skin matrix repair) och en som heter "20% Argireline with HA"(Botox alternative wrinkle reducer). 

Önskar ni er något speciellt till jul? Ni är bäst!❤
Jag önskar mig en ny JW- hjälm och en locktång, och matlådor gjorda av glas(hallå hur tråkig grej att önska sig?!) och sen hade jag gärna sett ett par hellånga chaps i ett av paketen. Och Huda beautys desert dusk-palett!
Emma önskar sig nagellack, Viktor och Rolfs Bon Bon(parfym), Therese Lindgrens bok Vem bryr sig?, Presentkort på Nelly.com och Lyko.com, Torrschampo från Batiste och Enchanted secrets palette från Linda Hallberg Cosmetics.

Om jag förstod rätt så vill Emma ha en mer hopphäst i framtiden och Anna en dressyrhästar, ska ni köpa en varsin då eller ska ni försöka hitta en häst som är bra utbildad i båda grenarna?
Vi ska köpa var sin häst! :) Sen kommer vi säkert nalla varandras hästar, typ om jag blir hoppsugen hehe. Emma vill dock ha en hopphäst som ändå kan gå lite lätta dressyrklasser.

vad är det bästa med ridsporten enligt er?
Det är helt klart när kommunikationen mellan en själv och hästen är så bra som den kan bli. Spelar ingen roll om det är på marken, under hoppning eller dressyr eller vart det än är. När man verkligen känner att hästen och jag själv förstår varandra till 100%, det är fint tycker jag. 
 
Om ni fick designa en egen häst, hur skulle den se ut? Färger, temprament, höjd osv. Kram <3
Anna: Min häst hade varit 1,70m i mankhöjd. Antingen svart med fyra vita strumpor och bred bläs, eller riktigt röd fux med samma teckning. Sportig modell med långa ben(fast inte skitlånga, utan lagom haha) och inte för lång rygg. Lång och tjock svans som gärna är lite lockig. Lagom tjock man som blir snygg i knoppar ;) 
I ridningen skulle den vara framåt, men inte het och inte seg. Positiv, känslig i munnen men ändå att man kan driva en del med benen utan att den flyger iväg. Och i stallet/hagen så skulle den vara supersnäll och social. 

Emma: Jag skulle vilja ha en hopphäst med god teknik utan att för den delen hoppa för bra med rygg och bakben så jag inte kan hänga med ;) Gärna med fina rörelser också så jag även kan starta den i dressyr upp till kanske MSV C/B också. Med tanke på att jag har två rosa kavajer får hästen gärna vara brun eller skimmel (även om jag älskar fuxar). Är den brun ser jag gärna att den har mycket vita tecken. Det viktigaste av allt är ändå att hästen är riktigt snäll och charmig med fina ögon. 170-175 cm, sportig modell utan att vara för nätt. Pigg, glad och ambitiös i ridningen. Känslig och mjuk att rida utan att vara för het eller nervig (orkar inte med ett till nervvrak som Bopps, haha). Samtidigt ska den vara trygg i hoppningen och lite förlåtande om jag gör småmissar. Låter som en omöjlighet att hitta en så perfekt häst, men vi får se ;) 

Hej! Jag undrar vad ni tycker är bäst att rida ut men dressyrsadel eller hopp?
Vi trivs bäst med att rida ut i hoppsadel :) 

Skulle ni kunna ha en haflinger? Vad tycker ni om haflingrar?
Hafling är en superfin ras! Red en haflinger under ridskoletiden som jag gillade mycket :) Däremot skulle vi inte vilja ha en egen, eftersom det är en ras som oftast är ponny/väldigt liten häst.

 
/ Anna
Kommentarer
Elin säger:

Emma om du vill ha tips på var man kan köpa en riktigt fin hopphäst så kan du kanske kolla på Bollerup för deras hästar har toppstam (om jag kommer ihåg rätt då😂) och de skickar många av deras 3 åringar till 3 års hoppet och placeras högt och de hoppar lätt 145 (löshoppning när jag var där), vet dock inte vad de kostar men kanske värt att kolla upp 😊 jag blev helt kär i hästarna där iallafall men hoppas att det går bra med häst köpet senare😊 vet inte iheller var man kan hitta var de säljer sina hästar men det är säkert bara att skicka till de och fråga😊❤❤

2017-11-22 | 20:29:32
Anonym säger:

Anna din drömmhäst, oj vilken typisk dressyrhäst, det är typ precis sådär jag tänker att en dressyrhäst ser ut😂 men gud så fin. Jag kan se den framför mig😍

2017-11-23 | 09:17:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: