Svar på söndagsfrågor

Har ni tänkt tävla nåt mer ibår om det kommer några tävlingar och om Tage eller boppen är tillräckligt igånsgatta? Det kommer inte bli någon mer tävling för hästarna iår då de inte kommer hinna komma igång i tävlingsform igen innan året är slut. Vi satsar på nästa år istället :) 

Om ni fick chansen att designa en häst och ryttartidning helt själv, hade ni gjort det? Rolig fråga! Nej, det hade vi inte gjort. Det känns som om det hade blivit för mycket jobb på för lite intäkter. 

Hur mycket halm går det åt i eran lösdrift i månaden? Hur många hästar är det som går där? Just nu går det 3 hästar där på natten och 4 under dagtid. Jag skulle säga att vi förbrukar en halmbal i månaden (det är alltså så mycket som fylls på varje månad). 

Vilka är era favorit schabrak? Vi båda älskar Cristina Sports schabrak! Även Equi Fashion är grymma!

När ni har tävlat som mest undet ett år ungedär hur många starter har ni startat då? Hur många tycker ni det är ok att starta med en häst undet ett år? När både vi och hästarna varit igång i tävlingskondition så har vi generellt sett tävlat en gång varannan helg under högsäsongen skulle jag säga. Det är svårt att säga hur många tävlingar som är ok att starta, för det beror helt på hästen och det är något man får känna av :) Många hästar kan tappa motivationen av för många tävlingar (eller bli utslitna) medan andra inte påverkas av att tävla mycket. 

Ska ni ha någon serie i år igen? Nej det ska vi tyvärr inte ha!

Har ni någonsin haft en känsla av att ni inte tror på hästen? Alltså att man tror den är sämre på något än var den är. Var gjorde ni åt det i sånna fall? Svår fråga! Nja, skulle jag säga. Snarare att vi har haft ett sämre självförtroende av oss själva i ridningen i så fall. 

Har tänkt ta upp ridningen igen efter 8 år, och söker nu efter ridskor då jag verkligen inte trivs i stövlar. Har ni några tips på bra skor till bra pris? Även ridbyxor/tights med hög midja som inte är allt för dyra? Vi är ju frälsta i Ariat, men de är ju tyvärr rätt dyra, speciellt om du ska ha de med bättre stötdämpning. Kanske har våra läsare tips på billigare ridskor? Anna köpte nyss ridbyxorna Desirée från Horze som är höga i midjan och supersköna enligt henne, så de kan vi rekommendera :) Annars är ett hett tips att åka till GeKås i Ullared om du inte har alltför långt dit, där har vi hittat supersköna ridbyxor för 189:- som vi älskar!

Hej! Har ni någon gång "gått in i väggen" och isf hur kom ni tillbaka till "verkligheten"? Nej det har vi inte gjort, men jag är väl medveten om att jag är en sådan person som lätt skulle kunna göra det (speciellt med tanke på att jag har ett jobb där jag aldrig är ledig utan jobbar varje dag och dessutom är ansvarig för allt i företaget). Därför får jag försöka påminna mig själv om att "bara vara" ibland också. Det blir lätt att jag bara sitter och jobbar eller gör måsten hela tiden annars, och jag ställer alltid höga krav på mig själv eftersom jag har höga mål, men ibland behöver jag bara chilla och ha kravlösa dagar också. 

Hej! Har ni någonsin funderat på att starta en podcast? Det hade varit jättekul om ni gjorde det! Ja, men tyvärr har vi inte tiden till det. Ska vi starat en podd vill vi kunna tjäna pengar på den från början för att bli motiverade och faktiskt kunna lägga tiden på den. Tyvärr är det väldigt svårt att tjäna pengar på en nystartad podd så länge du inte är en kändis som Therese Lindgren eller Keyyo & Hampus Hedström till exempel, som med en gång hamnade hos olika produktionsbolag och fick sponsorer med sina poddar. 

Vad tycker ni om program som Stjärnhoppningen och Det stora hoppet? Jag måste erkänna att jag har lite dubbla åsikter om program som dessa. Ja, det är bra att ridsporten syns i media och att allmänheten får se att det inte är lätt att rida. Dessutom är programmen underhållande, eller, jag kan bara prata för Det stora hoppet som jag kollar på. Däremot så kan jag tycka att underhållningen går ut över hästarna och även ryttarna. I det stora hoppet så skyndar de fram så hemskt mycket, med otroligt obalanserade ryttare på ryggen som säkerligen orsakar obehag för hästarna när de studsar runt och drar hästarna i munnen. För att inte tala om de stackars papporna som blir tvingade att gå fram alldeles för fort mot vad som egentligen är hälsosamt, så de flyger av i varje avsnitt och riskerar att skada sig. Många kommer med motargumentet att "det är ju inte bättre på ridskolor", men jag tycker inte att det går att jämföra. På ridskolor är det ingen tävling om vem som ska lära sig rida snabbast, och ryttarna ställs inte för utmaningar som de inte är redo för. Du börjar inte hoppa efter 3 ridpass på en ridskola liksom, utan du lär dig att träna upp din balans och följsamhet under en längre tid först. Betydligt säkrare för ryttarna och mer behagligt för hästarna som har ryttare på ryggen som gör det de är redo för.

Emma, jag undrar om du fortfarande äter bananpannkakor till frukost med tanke på att du äter vegetarisk kost? Numera äter jag så gott som alltid hummus-macka och soygurt till frukost (går snabbast). Äter jag bananpannkakor gör jag dem utan ägg eftersom jag äter vegetariskt (dvs jag äter varken kött, mejeriprodukter eller ägg) :)  

 
/ Emma

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: