Svar på söndagsfrågor

Vilken/vilka situation på en tävlingsplats kan ni uppleva som jobbiga? Det är faktiskt få situationer som vi upplever som jobbiga på tävling. Mycket pga att våra hästar är så okomplicerade att ha med på tävling. Jag kan tänka mig att det inte är så kul att hoppa fram exempelvis om du har en mötesskygg häst. Det enda som jag kan uppleva är jobbigt är när jag känner mig stressad om vi inte är ute i tid, eller om jag har ont om tid på mig att gå banan exempelvis. 

Vad är de värsta skadorna ni och era hästar genom tiderna fått, och hur? Jag bröt min vänstra överarm för 6 år sedan när jag flög av Boppen under en hoppträning och armen bröts rätt av på en bom (se video om våra ridskador HÄR). Anna bröt sin fot för 4 år sedan när vi festade under GHS och hon trampade snett. Tages värsta skada är nog den han fick 2013 då han hade inflammationer i både SI-leden och bakknäna, vilka krävde en lång igångsättning. Annars är det sällan han har fått några sådana "akuta" skador som Boppen får med jämnan. Boppen har haft en hel del större skador som han fått i hagen. Den värsta skadan som krävts längst rehabilitering är nog när han fick en senskada på djupa böjsenan (höger fram, tror jag) för några år sedan. Förutom detta har han även haft en "4 in 1-skada" i ena hasen som också krävde lång rehabilitering.

Har ni någon gång ridit in unghäst? Vad tycker ni om unghästar? Vi har aldrig ridit in någon unghäst, utan bara vidareutbildat unghästar som redan varit inridna. Tycker det är väldigt roligt med unghäst :) 

Kan ni filma någon gång när ni är vid veterinären med någon av hästarna? Vi hade gärna gjort det, men det känns lite opassande att filma en video där när det är så många andra personer där med sina hästar och kanske inte tycker det är så kul att komma med i våra videos. På tävling får man räkna med att komma med i andras filmer, men hos veterinären tycker jag att man ska få vara "privat".

Om det fanns två likadana hästar, med typ exakt samma personlighet. En av dem var en Valack och en ett Sto, vilken skulle ni välja? Vi är ju valack-människor, så det kan hända att det blivit valacken ;) Men det hade ju vart smartast att välja stoet så vi kunnat ta föl på henne senare!

Jag uppfattar er som väldigt trygga i er själva och i era kroppar, har ni alltid varit det? Har ni något tips till mig och andra som undviker att tex gå i bikini och shorts och så för att vi är obekväma i våra kroppar? Numera är vi trygga, men så har det inte alltid varit! Det har kommit med åren i och med att självkänslan har växt, så vi inte bryr oss om vad andra tycker längre. Mitt bästa tips är dels att försöka fokusera på det positiva med dig och din kropp, och försöka strunta i det du har komplex över. Det är garanterat bara du som tänker på det ändå! Om det funkar, försök att gå ur din comfort zone successivt. Exempelvis att i början ha på dig bikini i miljöer där du känner dig mer bekväm och sedan ta det därifrån. 

Vilken av era hästar har snabbast galopp? Svår fråga! Egentligen borde Boppen ha snabbast galopp eftersom han är så mycket mer storgalopperad än Tage. När vi är ute och konditionstränar så ligger dock Anna och Tage alltid en bra bit före oss när vi racear som mest, även om jag trycker på Bopps. Så Tage kanske är snabbare ändå. Han är trots allt typ 1/3 fullblod även om det inte syns ;) 

Vaeför använder ni magplatta? Era hästar slår väll inte hovarna i magen när ni hoppar? För att fördela trycker jämnare över hästens mage så det ska bli mer bekvämt för den. Plus att vi tycker det är snyggt också :)

Vad heter låtarna ni har med i eran serie? Jag är inte säker på vilka låtar som Metro hade när de spelade in vår serie (förutom introlåten Aint my fault med Zara Larsson) men när vi redigerar filmer använder vi olika låtar från Epidemicsound.com. Det är ingen idé att ni frågar vad specifika låtar i filmer heter, för det minns jag aldrig ;)  

Om ni bara får välja en gren som ni ska tävla i vilken väljer ni? Emma: Då tar jag hoppning. Blir så trött på dressyr som den bedömningssport den är så många gånger!
Anna: Jag väljer dressyren. Är lite väl mesig i hoppningen, speciellt efter att jag blev avkastad av Tage som gjorde att jag kraschade in i ett hinder i augusti.

Hej! Då när ni skulle köpa häst, hur gjorde ni? Provade ni först på att låna någons häst hurdant det är att ha egen häst, eller hur gjorde ni? Nej vi gick direkt från att vara ridskoleelever till att köpa egen häst. Däremot hade vi haft sköthäst på ridskolan tidigare och jobbat mycket i stallet där :) 

 
/ Emma 
Kommentarer
Sanna säger:

Spännande att läsa :)

2017-11-09 | 14:06:45
Bloggadress: http://https://www.sannajohansson.com
Anonym säger:

Magplattor fördelar inte trycket, det är Elt gjorden som gör det.

Svar: Det är klart att de gör Det! Enkel fysik. Större yta än vanlig gjord men samma kraft = mindre tryck på samma ställe.
Emma Elfstrand

2017-11-09 | 14:19:32
Anita säger:

Kul inlägg !

2017-11-09 | 17:36:20
Bloggadress: http://siliiins.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: