Recept - jordärtskocksoppa

Igår så lagade jag soppa till mig och Samuel till söndagsmiddag, och vi tyckte det var så gott att jag får köpa lunch ute idag, haha! Vi hade ostchips och parmaskinka till som jag hade i ugnen i 150 grader i ungefär 5-7 minuter. Väldigt bra kombination! Men givetvis är det lika gott med något smarrigt bröd till också.

Du behöver(3-4 portioner)
- 500g jordärtskockor
- 3 potatisar
- 2 vitlöksklyftor
- 1 msk smör
- en skvätt vitt vin(vi hade ca 0,5dl)
- 0,5 L vatten
- 2 hönsbuljongtärningar
- 3 dl grädde
- salt och peppar

Gör såhär: 
Börja med att skala och hacka jordärtskockor, potatis och vitlök. Behöver inte vara så noga eftersom allt ska mixas senare. Lägg i en klick smör i en kastrull och stek jordärtskockor, potatis och vitlök en stund(ca 5 minuter). Häll över det vita vinet och stek ett par minuter till, och häll sedan över vattnet och buljongtärningarna. Låt koka i 15 minuter tills allt mjuknat. Mixa soppan, och häll sedan i grädden och värm upp den. Smaka av med salt och peppar. Klaaart! Ät och njut.
 

/ Anna

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: