Recept - champinjonpasta

Ni måste lova mig att prova det här underbara pastareceptet, om ni gillar svamp vill säga. Det är himla gott, lätt en av mina favoritrecept. Dessutom går det fort att laga, och innehåller inga animaliska produkter. Receptet är från Jävligt gott, men jag har gjort några små ändringar i det. Jag använder linspasta när jag lagar den här rätten, för att få lite mer protein. Denna använder jag. Självklart kan man ha vilken pasta som helst!

Du behöver(4 portioner):
- 600g färska champinjoner
- Olja att steka i
- 1 gul lök
- 1 påse linspasta, 320g
- 1 msk kinesisk soja
- 1 msk japansk soja
- 2 tsk torkad oregano
- 1 grönsaksbuljongtärning
- 1 umami-buljongtärning från Kung Markatta(går bra med två grönsaksbuljongtärningar också)
- 3 dl havregrädde
- 2 dl gröna ärtor
- Salt och peppar, vitlökspulver

Gör såhär: 
Börja med att starta pastavattnet, hacka champinjonerna i lagom stora bitar och finhacka löken. Fräs champinjonerna på hög värme i en gryta utan olja tills de släppt ifrån sig all vätska och blivit lite torrare. Sänk sedan värmen och tillsätt olja och lök, fräs till löken blivit mjuk. Tillsätt soja, oregano, buljongtärningarna och havregrädde i grytan. Låt såsen koka medan pastan kokar. När det är ett par minuter kvar för pastan att koka så ska ärtorna i. Häll av pastavattnet när det kokat färdigt och blanda sedan ner pastan i såsen. Klart för servering! Ät och njut.

 
/ Anna
Kommentarer
Diana säger:

Åh det här lät jättegott. Ska definitivt testas! :)

2017-11-23 | 11:32:49
Bloggadress: http://confusedbooklover.blogg.se
Louise säger:

Är den där pastan god alltså? Jag köpte bönpasta men det gick verkligen inte, så äckligt 😣 Men kanske ska pröva denna, känns ju gött att äta någon nyttigare variant än den vanliga pastan 😊

Svar: Ja den är jättegod :) denna och kikärtspasta är så mycket godare än bönpasta enligt oss!
Emma Elfstrand

2017-11-23 | 20:22:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: