Markarbete och stackars Tagg

Idag var planen att både jag och Anna skulle rida markarbete på båda hästarna, men det slutade med att det bara blev jag som gjorde det med Boppen. Tage kändes nämligen inte fräsch i höger varv i fram. Vi misstänker att det är hans jäkla "sår-ben" som vägrar bli bra. Vi fick lite råd av vår kompis Hanna som var hemma nu i helgen, så vi provar en ny sorts behandling så får vi se om det hjälper. Det känns i alla fall mest logiskt att det är hans sår/rasp eller vad tusan det nu är som gör att han blir lite knackig. Han är ju världens mest känsliga häst och visar inte på några andra symtom än dessa, så vi får se hur han rör sig om några dagar ifall behandlingen hjälper något. 

Boppen red jag i alla fall och det är skönt att han känns så fräsch nu! Vänstervarvet är förbannat jobbigt, för där blir han så stark och styv, men det är hans svåra varv. Bara att kämpa på så ska han nog bli mer liksidig snart :) Jag måste ändå säga att jag red väldigt effektivt och bra idag, så mot slutet kändes det riktigt bra! Han gjorde finfina byten idag och bomarbetet kändes överlag bra, det är bara allt där emellan som är svårt, haha. Att han ska orka hålla ihop den stora kroppen och samtidigt vara mjuk i sidorna är inte lätt när han har vilat så länge. Mycket övergångar och sidvärtesrörelser är det jag fokuserade mest på idag och något som jag alltid fokuserar mycket på med Bopps. Tycker det funkar oerhört bra för att få honom mer inom ramen. Ibland känns det lite hopplöst med Boppen när han är under igångsättning eller är inne i svackor. Det är inte så lätt för mig som ryttare att hålla ihop en 1.82 hög/700 kg tung kropp alla gånger utan det kräver mycket teknik, timing, koordination och kroppslig styrka hos mig, men det har onekligen blivit lättare nu när jag är så mycket starkare i kroppen efter all styrketräning.

 
Jag kommer lägga upp övningen vi red ikväll och berätta mer om hur vi tränade då :) Hoppas ni tycker det är kul att få tips på övningar här ibland också!

/ Emma 

Kommentarer
Malin Westergren säger:

Jag tänkte på det här med såren på benen, när Musse fick sitt konstigta sår i somras så smörjde jag med honung några dagar! Blev helt och fint! :)

Svar: Åh, ska absolut testa det om inte detta funkar! Tack för tips :D
Emma Elfstrand

2017-11-28 | 13:10:18
Bloggadress: http://westergrenpictures.blogg.se/
Anonym säger:

Lute Ler race!

2017-11-29 | 18:53:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: