Inlägg i samarbete med flowcup.se

Jag skulle gissa på att många av er som läser detta inte tycker det är så nice att ha mens? Det tycker i alla fall inte jag och Anna. Mensvärk, hålla koll på mensskydd osv är inte det roligaste som finns. Det är ändå en himla tur att vi bor i Sverige och har tillgång till bra mensskydd så vi kan leva våra liv (nästan) precis som vanligt trots att vi har mens. Alla har inte den turen. Kvinnor som lever i u-länder kan behöva använda sig av gamla strumpor som mensskydd, och många flickor avstår från att gå i skolan på grund av att de har mens och saknar mensskydd.

Med detta i åtanke är jag och Anna glada över att ha inlett ett samarbete med Flowcup som säljer menskoppar. För varje menskopp de säljer så skänker de en menskopp till en kvinna i södra afrika! Detta tycker vi är ett otroligt bra initiativ som gör skillnad för många. Alltså, köper du en menskopp från Flowcup kan du känna dig stolt över att ha skänkt en menskopp till en annan kvinna, vilket kommer att underlätta hennes liv otroligt mycket!

 
Genom att använda menskopp är du även snäll mot miljön, dig själv och din plånbok. En menskopp håller i upp till tre år, så du kommer alltså inte behöva köpa några tamponger, bindor osv på tre år ifall du köper en menskopp! Dessutom behöver du bara tömma din kopp varje morgon och kväll, så du behöver inte oroa dig över några tampongbyten under dagen. Väldigt smidigt för oss hästtjejer som hänger länge i stallet så vi inte behöver oroa oss för att ha glömt att ta med oss tamponger eller bindor!

 
Läs gärna mer om menskopparna och Flowcups arbete på deras hemsida. Ifall ni vill köpa en menskopp kan ni använda er av vår kampanjkod elfstrands10 för att få 10% rabatt på ert köp! Ni gör detta genom att klicka på "kampanjkod" i Klarnas kassa och ange koden där.

 
Menskopparna kommer i två olika storlekar, och jag skulle råda er till att välja den mindre storleken om ni inte blöder väldigt mycket (som jag gör). 

/ Emma
Kommentarer
Sanna säger:

Seriöst en av de bästa uppfinningarna som finns. Fattar inte hur jag överlevde innan jag skaffade menskopp!

Svar: Eller hur! Sjukt bra uppfinning :)
Emma Elfstrand

2017-11-03 | 12:59:40
Bloggadress: http://https://www.sannajohansson.com
Lotta säger:

Jag har haft menskopp i över 10 år nu och wow säger jag bara. Man behöver inte bry sig och sitter den rätt så läcker den inte.
Dock ska man tömma den 2 gånger per dygn.

Svar: Ja, precis! Morgon och kväll = två gånger/dygn!
Emma Elfstrand

2017-11-03 | 15:27:10
Anonym säger:

Vilken fin tröja Anna har på sig, var är den ifrån? :)

Svar: Chiquelle :)
Emma Elfstrand

2017-11-04 | 16:36:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: