Extreme makeover by Boppen

Idag har jag och Anna äntligen tagit tag i att göra en ordentlig makeover på Boppen. Han har ju ridits i ett par veckor nu efter sin ihärdiga hovböld och eftersom han har haft så extremt lång päls så har han blivit väldigt svettig efter varje pass. Förutom detta har han haft superlång man och svans, så idag klippte vi både päls, man, svans och pannlugg. Nu ser han ut som en helt annan häst :) Sen kommer han såklart vara ännu finare om några dagar när alla klippspår och manen har jämnat ut sig. I vilket fall som helst så tycker han nog det är väldigt skönt att ha blivit av med björnpälsen. 

Vi filmade även en vlogg på makeovern som kommer upp på lördag. Jag tycker att det blev vår bästa och mysigaste video på länge, så den får ni inte missa :) Då ser ni tydligare hur allt blev också, men här bjussar jag på några före- och efterbilder ändå:


Före: Söt, men björnliknande ♥ 

Efter: Stilig och redo för tävling (så småningom när han är mer igång hehe) ♥ 

Anna red honom även under eftermiddagen medan jag satt inne och redigerade film + bilder och han var väldigt pigg och stark, haha. Ingen chock direkt ;) Klippningen gjorde nog sitt! Anna utnyttjade hans pigghet med att rida endel byten eftersom Anna kan uppleva att han blir lite trött av bytena och hon ville få ur lite energi av dem. Han gjorde väldigt fina byten, men ville dock älga iväg lite efteråt så Anna var noggrann med att efter varje byte göra en ordentlig halvhalt på yttertygeln och räta på sig. Förutom det så blev det endel skänkelvikningar i trav, övergångar och tempoväxlingar. Hon red även på en fyrkant i skritten där han skulle tvära så mycket som möjligt i hörnena, dvs som 1/4 framdelsvändning i varje hörn. När Anna travade av honom så var han fin, men fortfarande rätt pigg och älgig. Han lär med andra ord behöva endel ridning för att få ur den överskottsenergin han samlat på sig, haha ;) 

/ Emma
Kommentarer
Maja säger:

Söta Boppsi ♥ Tage får ju vita prickar på sig och "blir skimmel" (inte egentligen då) och Boppen får en makeover och blir skimmel FÖRE Tage, Hahah xDDD
(skämt om ni inte förstår dee)PS. Älskaaar er!!

2017-11-29 | 18:43:05
Anonym säger:

Haha boppsi blev ju typ svart 😂

2017-11-30 | 06:37:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: