Dagens markarbetsövning

Nu ska jag bjussa på markarbetsövningen som jag pratade om i inlägget tidigare idag :) En väldigt simpel uppställning av bommar, men som är nyttig för både rutinerade och orutinerade ekipage. Det går såklart att variera hur du rider övningen, men jag tänkte visa hur jag och Boppen mestadels red den idag. Nyttigt för honom då jag både fick träna på att få honom mjuk i sidorna och ihop i kroppen. Övningen gav dessutom resultat för han kändes mycket bättre mot slutet av passet :) Såhär ställde vi upp bommarna för dagen:

 
De bommarna till höger är galoppbommar och de till vänster är upphöjda travbommar. Jag hade ett ganska kort avstånd på både trav- och galoppbommarna för att han inte skulle kunna älga iväg. Jag red övningen genom att helt enkelt galoppera över galoppbommarna, sakta av till trav på rakt spår, vid långsidan vända upp och rida en skänkelvikning in mot travbommarna, rakrikta hästen innan bommarna, fortsätta i skänkelvikning tillbaks ut mot spåret efter bommarna, och sedan fatta ny galopp och börja om. Det går såklart även att lägga in fler övergångar om så önskas men jag nöjde mig med detta idag :) 

En bra övning för de flesta ekipage! De mer orutinerade ekipagen kan ju helt enkelt bara strunta i att rida skänkelvikning och bara vända in över bommarna. 

/ Emma
Kommentarer
Anonym säger:

Vad tyckte ni om dagens program av det stora hoppet, själv tyckte jag att det var synd att se som lämnade var just de. Hejjade så stort på dom

Svar: Håller med, jag hejade också på dem :(
Emma Elfstrand

2017-11-28 | 21:08:38
Helena säger:

Jag skulle gärna vilja se mer ridövningar <3

Svar: Kul, det ska vi se till att fixa :D
Emma Elfstrand

2017-11-29 | 08:10:54
Johanna säger:

Hej! kul med så bra ridövning och bra inspiration ibland tar idéerna slut. Jag har följt er i flera år både här och på youtube. Jag har en nystartad blogg där jag skriver om hur det är att vara ungmamma och även vara en tävlande dressyrryttare. Jag blev som 17 åring gravid och idag kan ni följa mig som 19 år och mamma! Vore sååå kul om ni kunde kika in och kanske lämna en kommentar!

2017-11-29 | 13:34:19
Bloggadress: http://johannaforslund.vimedbarn.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: