Svar på söndagsfrågor

Här kommer svaren från den här veckans söndagsfrågor :) Undrar ni något specifikt: sök i bloggen för vi har skrivit det mesta och om ni är intresserade av att träna för mig går det fint att maila elfstrands@hotmail.com!

Har ni prenumererat på någon hästtidning någon gång? Ja, Min Häst när vi var yngre :) Även Tidningen Ridsport tror jag, men ingen just nu!

Ett pass på banan som bara ska jogga av hästarna. Vad gör ni? Vi rider i princip aldrig på banan om vi bara ska jogga, utan det gör vi helst på dem ute i naturen för att variera underlaget och minska slitage. Det känns onödigt att rida på banan om vi bara ska jogga hästarna kravlöst när det går lika bra att göra i naturen. När vi joggar (ute) brukar vi göra det kravlöst och låta hästarna gå i en längre/lägre form och mest jobba lite övergångar och kanske lite kravlösare skolor för att lösgöra hästarna.

Kan ni lämna hästarna själva i transporten på tävling? Japp våra hästar är som tur är lugna i transporten så de kan stå själva utan problem :) 
 
Vad heter ni andra namn? Anna heter Tea och jag heter Elisabeth :)

Kan ni några fanpagenamn? Ja vi har ganska bra koll på de mest aktiva och jag (Emma) följer några stycken. En nystartad fanpage som är riktigt rolig är elfstrandsmemes som lägger upp riktigt roliga memes!

 Ett exempel, haha!

Vilket eller vilka insektsmedel rekommenderar ni till häst? Och hur använder ni dom? Det är så svårt för det känns inte som om något riktigt funkar. Det bästa kanske är att göra något eget som inte innehåller några gifter? Vi gjorde ett i somras som jag har för mig funkade ungefär lika bra som exempelvis Ultrashield och Bromsblockare (som är de bästa enligt oss). HÄR finns den filmen. Vi sprayar på insektsmedel varje dag.

Vilka är dom bästa senskydden och dressyr skydden enligt er? Och vad har era hästar för storlek på skydden? Vi gillar Eskadrons skydd bäst! Det beror på vad det är för storlekar. Tage har M eller full och Boppen har L eller full/x-full. Tyvärr brukar det inte finnas x-full på skydd, så han kan inte ha alla varianter av benskydd eftersom de blir för små i stl full (typ "pjäxskydd").

Blir ni någon gång avundsjuka på varandra om den andra personen lyckas bättre med någon av hästarna? Nej, aldrig! Vi gläds bara med varandra :) 


Matcha byxor och schabrak eller tröja och schabrak? Hmm, tröja och schabrak tror jag :)

Skulle ni helst vilja vara 180cm långa eller 160cm långa? Vi är nöjda med den längden vi har (168/170 cm) men om vi vart tvungen att välja mellan 180 eller 160 cm hade vi nog valt 160 cm av anledningen att det känns mest praktiskt när det kommer till det mesta. Exempelvis tycker jag att många kläder är för korta för mig redan, så att lägga på 10 cm till på min längd hade inte underlättat, haha ;) 

Hur tycker ni man ska vara mot en kompis som nyss förlorat en anhörig? Ska man vara där som vanligt, stöttande eller något annat? Jag tror det viktigaste är att visa för kompisen att du finns där om hen vill prata eller bara ha stöd i form av umgänge. Kräv inget av hen, utan att berätta att du finns där, så vet kompisen det och kan välja om hen vill vara ensam eller umgås. 

Följer ni några andra hästrelaterade kanaler på youtube? Svenska som utländska kanaler :) Nej faktiskt inte! Vi har inget intresse av youtube alls förutom att göra våra videos (vilket vi tycker är superkul), så det har inte blivit att vi börjat följa någon hästkanal. Vi lägger hellre tid på att kolla på TV-serier när vi konsumerar rörlig media :) 

Vilka tränare tränar ni för ? Och varför tränar ni inte hoppning för någon? Vi tränar dressyr för Alexandra Wirgart och just nu tränar vi inte hoppning för någon, men förhoppningen är att få hit en hopptränare i framtiden också!

/ Emma
Kommentarer
Emma säger:

Att vara lång är jobbigt:( är 178,5. Fick sluta rida ponny redan i 12 års ålder då benen nästan skrapade i marken haha

2017-05-24 | 19:56:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: