Svar på frågemåndag

Vill ni komma och träna hos oss: maila elfstrands@hotmail.com! 

Hej! jag har en liten fråga angående boppens kropp. vet att han är väldigt stor och kräver säkerligen mycket mat och så, men något jag reflekterat över är att han är ganska insjunken över ryggen och har inte allt för mycket muskler trotts att ni rider honom bra och varierande. hur tänker ni kring detta? jag har själv en häst som lätt faller ur och ser lite kantig ut. 
Yes det stämmer att han är det, och han har alltid sett ut så, men sen kanske det har blivit mer tydligt nu när han blivit lite till åren. Jag tror som så att vissa hästar är byggda på vissa sätt, och hur mycket man än försöker så går det inte att ändra på en viss kroppsform i alltför stora mått. Lite som oss människor. Vissa är pinnsmala och hjulbenta av naturen medan andra är tjocka och kobenta. Det är nog bara att acceptera "the flaws" och jobba så gott man kan med att förbättra det hela och få en hållbar häst :)

Vad har ni för vidder på era sadlar? Jag är ganska så säker på att vi har M/W på alla våra sadlar, men Boppen måste ha fårskinnspadd under sadlarna (utprovat med då han inte trivs utan).

Hur ofta fyller ni på vatten, hö å halm i hagen på sommaren vs vintern? På vintern behöver vi fylla på vatten 2 ggr/dag då våra elektriska tunnor är så små. Nu på sommaren räcker det med en gång/dag. Mockar gör vi varje dag på vintern och vid behov på sommaren.

Hvordan har dere startet opp hestevirksomheten deres, og klarer dere å leve av det enbart? Jag startade upp verksamheten för 2,5 år sedan och googlade helt enkelt allt jag behövde veta, och sen körde jag bara! Jag lever och jobbar till 100% som egenföretagare (häst och sociala medier). Det är kul men såklart inte så tryggt som att ha en fast inkomst varje månad. Det passar nog inte alla eftersom jag jobbar varje dag, men det innebär också en otrolig frihet och jag får jobba med det jag brinner för!

Vilka är era favorit frukter/bär? Bananer, jordgubbar och hallon. Mums!

Brukar ni vara funktionärer på era hemmatävlingar? Jajamen, det har vi varit hela våra hästliv! Vi är med i vår klubbs tävlingssektion och har varit med i diverse sektioner i säkert 13 år nu och alltid jobbat ideellt.


Tror ni att era hästar gillar att bli ridna? Eller rider ni mest för er skull, att ni tycker det är roligt? Jag tror att de överlag tycker det är kul att träna och bli ridna, men sen finns det nog vissa grejer som de helst sluppit. Speciellt Tagis som är en riktig liten latmask. Sen tryter säkerligen motivationen hos dem vissa dagar också, precis som hos oss människor. Det roligaste de vet är nog iaf att galoppera i full fart i skogen :) 

Emma, har du tänkt på att du nästan alltid står och lutar dig på ett ben. Alltså att du inte står rakt på båda benen. Är det något du tänker på att du gör eller sker det bara? haha :) Haha, ja! Alltså, jag är så kobent så det blir inte naturligt för mig att stå på båda benen, utan jag lutar mig hellre på ett. Helst mitt vänstra ben, vilket jag fick skäll för när jag var hos en idrottsläkare i höstas efter att jag skadat mig på gymmet. "Nu står du på vänstra benet igen!", haha. Jag ska försöka att variera ben lite mer så inte musklerna i vänster rumpa drar ihop sig mer än i höger.

Vad rider ni helst, en het, pigg och stark häst eller en häst som inte går fram för skänkeln och är lång? Het, pigg och stark. Ironiskt nog, för ingen av våra hästar är ju direkt detta ;) 

Hur långt åker ni iväg med hästarna för att ge de mat i transporten? Oftast har de mat i transporten oavsett hur långt vi ska åka. Undantag kan vara om vi bara ska iväg en kort sträcka på träning, men de har alltid mat när vi tävlar till exempel.

Hur gamla skulle ni tro att Tage och Boppen kommer att bli? Hur länge kommer ni att rida/tävla mer aktivt tills ni låter de pensioneras? Ingen aning! Gamla hoppas vi :) Planen är väl ändå att de ska tävlingspensioneras hyfsat snart, inom ett par år kanske. I alla fall Boppen. Däremot kommer vi vara noggranna med att de fortfarande ska ridas ordentligt, för ju bättre och längre de rids i deras liv, desto fräschare lär de bli när de blir gamla. 

Vilken av hästarna får oftast bäst procent och kommentarer vid dressyr tävling? Det är väldigt blandat, beroende på vilken domare som dömer, och beroende på hur hästen har gått. Överlag skulle jag säga att de (om en "bra" domare dömer) får nästan lika jämna poäng om de båda går stadigt utan några missar. Om Anna rider Tage och jag Boppen då. Jag hade inte fått lika bra poäng med Tage som Anna fått ;) 

Rakar eller vaxar ni er? / Har ni testat att vaxa er någon gång? Vi rakar oss och har testat att vaxa, men fan vad ont det gör! Hade gärna lasrat bort håret på diverse ställen av kroppen om det inte varit så dyrt.

Tittar någon i eran familj/ kompiskrets på era videor? Vad tycker ni om det? Ja det är många som gör det, och vi tycker bara det är roligt :) Våra kompisar brukar säga att "ni är precis som i verkligheten på era videos" och det är skönt att höra. Inga spelade roller här inte!

Vad har ni för planer till sommaren? Emma: Jag kommer vara upptagen typ hela juli. Är uppbokad varje helg med semester i Tylösand, Falsterbo (onsdag - söndag), Stochampionatet och lite annat. Utöver detta kommer jag att jobba, ta det lugnt och ha kul med kompisar :) Kanske blir någon mer spontanresa om jag känner för det! Anna: Jag ska också till Tylösand och Falsterbo, fast bara över helgen. Sen har jag inget mer planerat utan det får bli spontant :) 

Om ni hade kunnat ändra en sak på Boppen och Tage, vad skulle ni då ändrat? Boppen: Att han inte var så satans spänd (nästan) hela tiden! Tage: Att han haft bättre framåtbjudning och inte varit så lat ;)

Hur gör Anna och Samuel med ekonomin i hushållet? Har ni ett gemensamt konto som ni handlar mat och gemensamma saker ifrån? Eller hur gör ni? Nej vi har inget gemensamt konto, utan vi delar 50/50-ish. Vi räknar absolut inte kronor eller så, utan betalar veckohandlingen varannan gång. Men sen beror det lite på också, har jag mest kvar av lönen kanske jag betalar någon mer gång och sådär. Vi ska ju(förhoppningsvis och troligtvis) vara ihop resten av livet så då spelar det ändå ingen roll för oss :) Funkar kanon för oss! 


Bjussar på lite throwback på Anna och ridskolehästen Sally på en lokal 80 cm tävling där de blev felfria. Så himla underbar häst! Ardennerkorsning som hoppade allt, men fick lite svårt när hindren blev för breda, haha ;)

/ Emma
Kommentarer
Ellie säger:

Ååå vad var hon korsad med?? Jag är kallblodsfräslt och har en ardenner hemma men vill gärna ha en med lite mer ridbarhet 😀

Svar: Hon ska ha varit korsad med halvblod men hon hade okänd härstamning så jag vet inte riktigt sanningshalten i det ;D
Emma & Anna Elfstrand

2017-05-31 | 17:02:52
Anna säger:

Åh ska också till Stochampionatet i sommar! :) Visste inte att ni brukar åka på trav :D Måste säga att ni gör helt rätt i att åka till Halmstad/Tylösand ;) //mvh, tjej som bor i Halmstad och ska städa Tylösand under sommaren :P

2017-06-05 | 22:07:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: