Samma problem som vanligt

Såhär års har vi alltid samma problem med våra hästar.. de vill verkligen inte komma in från hagen! Nu har vi precis släppt ihop dem med alla hästar så de går på bete dygnet runt tillsammans och det är varmt och gött ute. Livet leker med andra ord, och därför vill de verkligen inte komma in och umgås med oss. Inte ens Tage som normalt sett är lätt att fånga. Det hela blir inte heller lättare av att våra hästar är högst i rang och därför antagligen känner ett behov av att hålla ihop flocken dygnet runt.

För att få in våra hästar måste vi ta in alla andra hästar (tur att de är lättfångade) och sen jaga våra hästar en stund till, haha. Inte så kul, men förhoppningsvis lägger sig problemet snart när de har kommit in i de nya rutinerna. När vi skulle träna för Alex i onsdags fick jag först ta in alla hästar, men trots det ville våra inte komma in förrän jag släppte in dem med hjälp av linorna in i stallet... Livet som hästägare är inte lätt alla gånger ;) 

 
Har ni haft det här problemet med era hästar också i perioder? Hur hanterar ni det?

/ Emma 
Kommentarer
Anonym säger:

Mitt russ vill inte komma in från hagen. Hon låter sig fångas av mig om jag erbjuder något gott men det går stora hästar i hagen som kommer fram och sparkar bort henne så enda sättet för oss är att ta in alla, eller ge alla hö i hagen och ta in henne då.

2017-05-20 | 14:09:14
Anonym säger:

Ser nu att det ser väldigt dramatiskt ut i min text ovan.. De stora sparkar om hon får mer uppmärksamhet, annars är de vänner allihop.

2017-05-20 | 14:10:26
Emma säger:

Feel you!
Idag när jag kom ut till hagen och visslade, brukar han komma in men när man ser den lömska blicken han ger. Ja, då vet man då är det dags att leka katten och musen. Efter 2 h (!) gav han sig. Vissa tillfällen kan jag ge mig och låta han va, men idag var han tvungen att komma in. Ibland kan man bara tänka, jävla häst. Sedan mitt föl som har ett 2 dygns gammalt föl håller oxå på så, man blir ju lite rädd att taluhna ( fölet ) ska lära sig av sin mamma haha

2017-05-20 | 15:21:14
Lina säger:

Hej, jag har haft det problemet innan, det enda jag gjorde om jag hade tid var att jag stod helt stilla, gick ett steg och tittade inte på honom, när han rörde sig stannade jag. Jag gick aldrig rakt fram utan jag svängde vänster och höger och tog ut svängarna så att jag förvirrade honom. Sedan brukar jag gömma grimman bakom ryggen så att han inte vet att jag ska ta han. Ett annat exempel är att man har en hink med mat eller godis i, lägger grimman över hinken så att när hästen stoppar ner huvet i hinken drar man bara upp grimman så att nosen åker in.
Så en sammanfattning, låtsas att du inte ska till den hästen, göm grimman under tröjan tex. Klappa dem andra hästarna och kolla inte på hästen, gå inte en rak väg till sväng och så fort hästen rör sig stanna och titta tex bakom dig osv. Om detta inte hjälper är era hästar svårflörtade haha;)

2017-05-20 | 15:27:57
Sofia N säger:

Ibland får min ena för sig att han inte vill följa med, men jag har turen att han är en sån gottegris så kan locka med godis och sedan lägga grimskaftet runt halsen innan jag tar grimman över huvudet :)

2017-05-20 | 17:23:25
Thea säger:

Shettisen jag haft tidigare gillade inte att komma in, det var inte så ofta men då han inte ville in ville han verkligen inte det. 💜

2017-05-20 | 17:27:17
Anonym säger:

Ha grimma på dem i hagen så går det lättare att fånga dem! Eller låt dem gå i en mindre hage tills de "gett" upp och går att fånga det var det ända som funka på min gamla B-ponny

2017-05-20 | 18:07:14
Anonym säger:

Har aldrig haft det problemet (som tur är). Utan dom är vana att när man visslar så ska dom komma men när dom inte kommer är det bara att gå in i hagen och ta dom.
Har du testat att slänga ut hö eller lite foder/locka med foder/godis?<3 Hoppas att dom lär sig snart<3

2017-05-20 | 20:27:00
MalinKalin säger:

Fasen vad drygt :/ Fast kan ju förstå att dom tycker det är gött att vara ute nu ;)

2017-05-20 | 22:09:11
Bloggadress: http://malinkalin.blogg.se/
Daniela säger:

Nej, medryttarhästen har så liten hage och står ensam så hon står bara vid grinden :( Tycker synd om henne som inte har hagkompis eller ordentlig storlek på hage, men kan ju inte påverka detta heller när jag bara är medryttare :'(

2017-05-20 | 22:19:28
Josefin säger:

Yes det har jag haft..typ med 100 olika hästar :P Men oavsett så brukar jag gå ut i hagen flera gånger under dagen och ge godis, klappa och klia typ. Det har fungerat för mig :)

2017-05-21 | 08:46:33
Bloggadress: http://varglyckans.blogg.se
Tiril säger:

jeg bruker å gjemme grimen bak ryggen

2017-05-21 | 12:01:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: