Mer avslappnad Bopp

Iår har vi varit ute på 4 dressyrtävlingar med Boppen, och alla 4 har faktiskt gått väldigt bra. Tidigare har vi haft svårt för att få bra känsla inne på dressyrbanan med Boppen, men det känns som om det har blivit en helomvändning iår *peppar peppar*. 

Tidigare år så har han blivit så himla spänd inne på banan. Han har kollat på dressyrdomaren och staketet och tyckt att det mesta varit läskigt. Det upplever jag inte att han har gjort iår. Det enda som har gjort honom spänd har varit när Tage stått i transporten och gnäggat på honom, men annars har han känts så himla koncentrerad och fin inne på banan. 

De tre första tävlingarna så satt domaren inte precis intill banan, utan antingen "inne i väggen" eller på läktaren, så det fanns liksom inget domartorn som Boppen kunde kolla på. Därför trodde jag att Boppen kanske skulle bli mer spänd i Vänersborg när domaren satt i en transport precis vid banan, men det blev han inte! Åh vad glad jag blev över det :) Kanske börjar han äntligen coola ner skallen på dressyrbanan så vi kan fokusera ännu mer på att rida effektivt (och plocka poäng på det) istället för att bara försöka lugna ner honom? Det ska bli spännande att se hur han känns i Götene där jag vet att domaren också kommer att sitta i transporter ute vid banan. Förhoppningsvis kommer han vara lika avslappnad som han var i helgen, och den här gången kommer det inte finnas någon Tage som gnäggar på honom heller ;) 

Jag måste bara visa den här gamla filmen från 2012 där vi rider en regional LA:3 och får procentrekord i den klassen.Tror vi fick 66-67%, så det är ju ett rätt bra resultat. Däremot ser man på filmen hur otroligt spänd Boppen är. Han kollar både på domaren och funktionärerna i hörnet och ser spänd ut nästan hela programmet igenom vilket gör att vi får ett gäng missar. Däremot ser han jäkligt pigg och spänstig ut måste jag säga, haha ;) En sak som man inte ser på videon är att Boppen programmet innan stog på bakbenen och vägrade gå framåt under vissa delar (pga spändhet) och att jag innan min start i LA:3 inte ens fick honom i närheten av domartornet. Han stod bara på bakbenen och slängde med frambenen i vädret. Med detta i åtanke är jag bannemej imponerad av denna ritt, haha!/ Emma

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: