Lok dressyr Vänersborg

Hej allihopa! Här kommer lite uppdatering från dagens tävling :) Jag (Emma) red Tage och Boppen i dagens första LB:1 medan Anna red lagklassens LB:1 för en annan domare.

Emma & Tage - Jag är faktiskt nöjd med min och Tages första tävlingsstart på... 6 år?! Inget kanonresultat, utan vi fick drygt 61%. Den enda större missen vi fick var att han bröt av i traven en gång då jag tappade stigbygeln och försökte få tag i den igen. Då passade den lata jäkeln på att bryta av såklart, haha ;) Annars kändes det OK. Ojämn framåtbjudning som vanligt. Ibland kutar han på ordentligt och ibland lyssnar han inte alls fram för skänkeln. Sen behöver han bli stadigare i formen, och jag har inte riktigt hittat ridtekniken för att få ihop honom i kroppen än. Jag gjorde i alla fall mitt bästa och kan inte vara annat än nöjd med tanke på hur lite jag har ridit honom. Men fyfan vad jobbig han är att rida! Är så imponerad av Anna som gör det så bra, haha :)


Emma & Boppen - Med Boppis kände jag mig betydligt mer hemma. Precis som i Tämta så gnäggade han typ hela programmet, men däremot blev han inte spänd och okoncentrerad. Vi red ett stabilt program utan missar och det kändes bra. Ingen *wowkänsla* men ändå en bra känsla med tanke på hur sjukt dåligt han har gått i veckan. Han kunde vara lite mer ihop i kroppen och formen i traven, men annars var han riktigt stabil. Tyvärr så belönades vi med det sämsta resultatet någonsin tror jag, 55%. Så jävla tråkigt, men då har vi ännu en domare som vi kan lägga till i vår "anmäl oss inte till tävling där hen dömer-lista", haha. Vi fick i alla fall beröm från utsomstående på plats som såg vår ritt och tyckte att det var en orättvis bedömning, så det var kul att höra :) 


Anna & Boppen - Efter en klass riden så var Boppen ännu mer ihop och mjukare i kroppen till den här klassen. Anna fick ihop honom riktigt bra på framridningen och jag tycker att hon red superbra. Inne på banan såg han också stabil och fin ut. Han gick upp lite i formen på kortsidan i högergaloppen, annars var han snäppet bättre i formen än under min ritt. Tyvärr så fick de en miss i första travlängningen då han fattade galopp istället. Trots denna ganska stora miss kom de upp i drygt 65,5%, vilket Anna var nöjd över med tanke på förutsättningarna. Hon har ju knappt ridit något pga sjukdom de senaste veckorna, och dessutom gick det så dåligt på gårdagens pass, så idag fick hon revansch :) Roligt nog knep hon även en sjundeplacering med det här resultatet. Spännande in i det sista (många jämna ritter) då sjundeplaceringen var den sista placeringen. Det var hon värd så bra som hon kämpade ♥ 

 
/ Emma
Kommentarer
JenniferDressage.se säger:

Grattis till Anna och Boppen! Och skönt ändå att Emma är nöjd med själva ritterna, ibland är det kul med bedömningssport.. :)

2017-05-14 | 20:22:04
Bloggadress: http://www.jenniferdressage.se
Anonym säger:

Red inte anna Tage?

Svar: nej :)
Emma & Anna Elfstrand

2017-05-14 | 21:40:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: