Lok dressyr Götene

Nu har jag äntligen landat vid datorn efter en lång dag i Götene på tävling. Jag startade vid halv två men var kvar många timmar efter det då vårt lag låg så bra till. Nu har jag käkat middag och kan äntligen slänga in en uppdatering.

Jag och Bopps startade LB:1 idag och fick 63,71% vilket innebar en placering någonstans i mitten tror jag. Han kändes riktigt fin på framridningen och jag hade en bra känsla när jag skulle in på banan. Väl där blev han tyvärr rädd för tre blomlådor som stod längs med ena långsidan, så han spände till varje gång han gick förbi där. Dessutom fick jag väldigt kort tid på mig att rida omkring på banan innan min start, så jag hann inte riktigt förbereda oss tillräckligt. Pga denna spändhet blev han överlag lite ostadig på sina ställen och var inte lika mjuk och avslappnad i rygg och form som jag tycker att han var på framridningen. Synd!

Jag är ändå nöjd med mig själv för vi fick inga missar och jag red så bra jag kunde. Än har jag inte hunnit se min film (filmkameran har dött) så det är lite svårt att kommentera domarens bedömning eftersom jag inte vet hur det såg ut. Kommentarerna var i alla fall de gamla vanliga, att han är för öppen i formen och behöver bli mjukare i sidorna. Överlag tycker jag inte att han är för öppen i formen, men det är klart att han blev det ibland idag när han spände till. Däremot håller jag med om att han är för rak i kroppen och stel i sidorna. Fan vad det tar tid att få loss de där jäkla sidorna på en häst som Boppen! Bara att träna vidare och tävla mer så han inte tycker det är en så big deal med exempelvis blomlådor ;)  Fast å andra sidan, sådana ytterligheter kommer han nog aldrig vänja sig vid, haha. Han kollar aldrig på hinder, men är något minsta lilla konstigt på dressyrbanan blir han helt blockerad i skallen. Han är lite speciell vår Boppsie-Toppsie! 

Även om inte mitt resultat var det bästa så skötte sig resten av mina lagkompisar riktigt bra och vårt lag slutade på en andraplats både idag och totalt i serien. Himla kul! 

Eftersom jag och pappa åkte själva idag så har jag inga bilder på mig och Bopps att bjuda på, men film kommer upp på youtube imorgon :) PS. Vi kör frågesöndag imorgon istället, fast frågemåndag då, hehe.

/ Emma 
Kommentarer
JuliaW säger:

Vad kul ändå att laget kom på en andra plats, grattis!!

2017-05-28 | 21:52:43
Bloggadress: http://juliawester.se
Hilda säger:

Var kommer din kavaj ifrån? Skit snygg! :D

Svar: Jag vet tyvärr inte :/ Vi köpte den i en random utländsk monter på GHS förra året :)
Emma & Anna Elfstrand

2017-05-29 | 11:03:35
JenniferDressage.se säger:

Grattis till laget! :)

2017-05-29 | 17:55:30
Bloggadress: http://www.jenniferdressage.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: