Genrep - done!

Idag har jag och Boppen genrepat inför morgondagens tävling, och det gick väl sådär om jag ska vara ärlig. Jag fick generellt sett en mycket bättre känsla när jag dressyrade tidigare i veckan, men samtidigt fick jag en riktigt bra känsla när jag red igenom programmet sista gången idag.

Problemet var att Boppen var ganska spänd redan från början idag. Allt började med att en stor duva skrämde honom redan i framskrittningen och efter det var det basically kört, haha. Det var mycket fåglar ute idag, så han ryckte till mer eller mindre hela tiden och var okoncentrerad på vissa delar av ridbanan. Samtidigt kändes han tyngre och längre mot vad han gjorde tidigare i veckan.

Jag måste ändå säga att jag red bra och effektivt idag. Med mycket övergångar och konsekvent ridning fick jag honom ändå rätt lösgjord och fin. Sista programmet var han riktigt stabil hela tiden och allt kändes fint. Som vanligt är svårigheterna att han är lite stel i sidorna och inte formar sig så bra för innerskänkeln som jag hade önskat, men det blir bättre och bättre för varje månad tycker jag. 10-metersvolterna i trav är inte så suuuupersvåra som de var för två månader sedan till exempel, haha. Vänstergaloppen är fortfarande klurig också i 15-metersvolten då han blir för rak och stel, men den känns fortfarande bättre nu mot för ett par veckor sedan. Jag har lyckats rida ihop honom bättre även om jag såklart skulle vilja ha honom ännu mer mjuk och samtidigt snärtig i kroppen. Just nu kan jag inte få båda delarna utan får kompromissa lite och kommer välja mjukheten såklart. Hellre en stadig form han trivs i än att jag ska bråka med honom och "banka ihop" honom bara för att uppnå snärtighet (som kanske kommer orsaka kommunikationsmissar också). Han lyssnar i alla fall fram och tillbaks lika bra som vanligt och känns stadig och lydig överlag. Förra tävlingen tror jag att jag red honom lite för hög/öppen i formen i travarbetet, så jag försöker lägga honom något lägre och rundare i formen just nu (vilket inte är lätt för han trivs bäst lite högre/mer öppen i formen). Jag blir lite lurad av att han har så lång hals då det känns som om han är lägre och dykigare i formen mot vad han egentligen är. 

Här tycker jag att han är perfekt i formen, men tyvärr kan jag nog bara drömma om att han orkar gå så fint ett helt dressyrprogram. Framförallt kan jag nog bara drömma om att jag orkar rida honom i denna form ett helt dressyrprogram utan att riskera missar i övrigt, haha. En sak i taget, eller hur?!

/ Emma
Kommentarer
Anonym säger:

Hej! jag har en liten fråga angående boppens kropp. vet att han är väldigt stor och kräver säkerligen mycket mat och så, men något jag reflekterat över är att han är ganska insjunken över ryggen och har inte allt för mycket muskler trotts att ni rider honom bra och varierande. hur tänker ni kring detta? jag har själv en häst som lätt faller ur och ser lite kantig ut. mvh Emelie

Svar: Svarar på detta i denna veckans fråge"söndag" :)
Emma & Anna Elfstrand

2017-05-28 | 11:30:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: