Gasa igång


Dessa bilder tycker jag är så sköna, för de visar verkligen "the ugly truth" om hur det ser ut när vi galopperar igång Tage när vi rider på banan (andra bilden kan dock vara en smula överdriven för konstens skull, haha). Hans galopp är hans sämsta gångart, och för att komma igång med den behöver vi rida riktig "fulridning" innan vi kan samla ihop honom och rida honom i en ordentlig form. Upp och stå i lätt sits och bara gasa på tills han har kommit igång helt enkelt. Om ni spanar in Annas miner på bilderna ser ni hur mycket hon tar i själv, haha. 

Det är verkligen detta som är tjusningen med ridning: Att hitta små knep och att anpassa sig till alla olika individer vi sitter på. För Tage funkar denna ridning, men om vi hade ridit såhär på Boppen hade resultatet blivit betydligt sämre ;)

/ Emma
Kommentarer
Emma säger:

Min häst har galoppen som bästa då han är hopphäst. Han är en riktigt omhoppningen häst, hoppar 1,30 med snäva svängar hur lätt som helst och älskar det haha. Så när jag galopperar brukar han få racea längst långsidorna, älskar när hästarna bockar för att dem tkr att det är så kul:) och ja, man ser hemskt ut när man står så hahah

2017-05-25 | 17:20:47
Erika Pettersson säger:

Härligt 😊

2017-05-25 | 20:52:27
Bloggadress: http://erikapettersson.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: