Fotofråga

Hej! Jag undrar vilka inställningar ni har på er kamera när ni fotar i hoppningen för att få bilderna så skarpa och fina! När jag tar kort blir dom flesta suddiga och oskarpa vilket är störigt och jag har svårt att veta vilka inställningar som jag ska ha. Eventuellt vilket objektiv ni använder och märke på kameran. Tacksam för svar! Ni är så fina och underbara personer :)

Det är så svårt att svara på sådana här frågor för det varierar så himla mycket. Jag och Emma fotar alltid på manuellt läge, och har slutartiden på 1/500 minst. Är det jätteljust och soligt så får vi kanske ha 1/800 eller 1/1000. Sen har vi ISOn så låg som vi bara kan, gärna på 100. Ju högre ISO man har, desto brusigare blir bilderna och då kan de upplevas suddiga. 

Jag har en Canon EOS 7D(tror inte just det kamerahuset finns längre, verkar ha utgått och heter numera 7D mark II) och objektivet jag alltid använder är Canon EF 70-200mm f/4L IS USM och jag tycker det är ett superbra objektiv! Kostar över 11.000 dock, så det är inget objektiv man bara köper sådär. Älskar Canons grejer i vilket fall, så det kan jag rekommendera :) 

Sen vill jag bara säga till alla som fotar - testa er fram! Det är så man lär sig allra bäst. Var inte rädd för att använda det manuella läget på kameran, för lär man sig det så är det guld värt. 

Om ni har fler frågor om just detta så kan ni fråga i kommentarsfältet, så ska jag se till att svara! :) Är långt ifrån fotoexpert, hehe, men tycker foto är kul.

 
/ Anna
Kommentarer
Anonym säger:

Vilket manuellt läge? Jag har fotat med samma kamera i 10 år men finns inga bra manuella inställningar på den.

Svar: På min kamera står det "M", och då innebär det att man får ställa in kameran helt själv utefter vilket ljus och om det är rörelse eller stillastående man ska fota.
Emma & Anna Elfstrand

2017-05-26 | 17:59:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: