En riktig vitaminbombs-soppa

Jag är en riktig soppälskare och idag tänkte jag dela med mig av ett recept på en av mina favoritsoppor. Den är självklart helt vegetarisk/vegansk, och dessutom en riktig vitaminbomb. Jag passade på att laga den igår när jag var sjuk för att förhoppningsvis känna mig lite bättre idag (detta är ett tidsinställt inlägg så jag har ingen aning om hur jag mår när det publiceras, haha). Ett stort plus är att den bara tar 15-20 minuter att laga! Som vanligt använder jag sällan exakta mått när jag lagar mat, men jag har försökt sammanställa allt så gott jag kan.

Ingredienser för 2 portioner:
♥ 1 fänkålsstånd
♥ 250 g broccoli 
♥ 1 gullök 
♥ 3 dl gröna ärtor
♥ 4-5 dl vatten
♥ 1-2 dl havregrädde eller motsvarande
♥ 1 grönsaksbuljongtärning
♥ Salt, vitpeppar och eventuellt sötning

 
Gör såhär:
♥ Hacka lök, brocolli och fänkål. Fräs i olja eller margarin någon minut. Tillsätt sedan vatten + buljongtärning och koka upp. Låt detta koka i 10-15 minuter tills bitarna är mjuka.
♥ Tillsätt grädde och ärtor och koka ett par minuter till:
♥ Använd en stavmixer och mixa allting helt slätt. Smaksätt med salt, vitpeppar och socker/sötningsmedel. Klart!

 

Detta är en väldigt lättäten soppa eftersom den är helt slät och inte behöver tuggas, men jäklar vad mättsam den är! Glömmer bort det varje gång jag har ätit den och hamnar i världens matkoma efteråt, haha. Väldigt bra sjukmat med andra ord eftersom den är lättäten men samtidigt innehåller bra näring :) Roligt nog lagade Anna denna soppa igår för första gången och hon tyckte också den var skitgod!

/ Emma

Kommentarer
Sätilaryttaren.se säger:

Du måste ju göra nässelsoppa, det är vegetariskt (tom veganskt), det är miljövänligt (bara att gå ut och plocka) det är här-odlat och jävligt gott! =) Plocka extra mycket, förväll och frys in lite nässlor + spa så kan du göra soppan i vinter =)

Svar: Låter spännande! :D
Emma & Anna Elfstrand

2017-05-18 | 16:29:04
Bloggadress: http://Http://satilaryttaren.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: