Dressyrtränat för Alex

Idag har vi äntligen dressyrtränat för Alex igen och det var väldigt välbehövligt och roligt :) Jag vaknade dessvärre med lite feber idag så min ork har inte varit på topp. På hästryggen gick det ändå rätt bra men jag struntade i att sitta ner i traven eftersom det är det som kräver absolut mest energi av min kropp, haha.

Boppis var ganska spänd och okoncentrerad idag. Vi har precis släppt ihop alla hästar så de går på bete tillsammans i båda hagarna + lösdriften. Dels ville han och Tage inte komma in idag och dels så hade han väldigt bra koll på hästarna i hagen. Trots detta fick jag ganska bra känsla ändå. Problemet var stelheten i vänstervarvet och att jag har svårt för att få ett jämnt stöd på båda tyglarna, precis som det har varit de senaste veckorna.

Vi började med att jobba mycket i skritt och få honom att hålla en bra takt utan att bli "pingvinig" i gången även när jag kortar skritten, vilket han blir så fort han spänner sig. Det gick faktiskt bättre än vanligt och jag känner att hans skritt har blivit mycket bättre den senaste månaden. Sen jobbade vi även mycket med skolorna i skritt och trav för att avsluta med galopp och byten. Bytena gjorde han mestadels riktigt bra och de lösgjorde även hans kropp fint. Jag är nöjd med dagens träning och känner att jag gjorde mitt bästa trots att jag inte känner mig på topp :) 

Anna red Tage och han hade varit jättefin idag. De hade bland annat tränat på piruetter, och Alex tycker att han har musklat sig mer framför manken sen vi sågs senast. Så kul att hon ser sådana tydliga skillnader på Tages kropp från gång till gång :) 

 
/ Emma
Kommentarer
Lovise säger:

Kul med träning och att det går framåt :)

2017-05-18 | 08:24:53
Bloggadress: http://www.LoviseC.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: