Bra pass på grabbarna!

Även idag har det varit underbart väder på schlätta. Hur är vädret hos er? Har ni i norr fått vår ännu? 

Jag red Bopps i morse och redan då var det riktigt varmt, så jag kan tänka mig att det var ruskigt varmt för Annsie som red Tage vid 16 ungefär. Då brukar det ju typ vara som varmast på dagen. En mindre rolig sak som kommit med värmen är dessa jävla getingar. Det hade tydligen flugit in en i huset idag och som ni vet har jag extrem fobi för dessa vidriga djur. Situationen såg ut som så att jag stod och lipade pga att jag var själv på gården och getingen var inne. Jag var tvungen att ta mod till mig och döda den med en tidning eftersom jag övervägde vad som var värst: att "plåga" mig själv några sekunder och verkligen vara modig, eller att strunta i det. Valet var ganska lätt med tanke på att paniken över att en geting skulle flyga fritt i huset inte var ett alternativ. Jag storskrek under tiden jag dödade den, så Siri undrade vad fan jag höll på med, haha. Men snacka om att jag var stolt över mig själv efteråt! Sen att mamma var tvungen att komma och flytta på den döda getingen efteråt kan vi strunta i ;)

Nog tjötat om min getingfobi. Båda hästarna var riktigt fina idag! Boppen börjar äntligen komma ur sin svacka och känns betydligt mer ihop i kroppen nu jämfört med för ett par veckor sedan. Jag värmde upp med massor av övergångar och skolor idag och det gjorde honom riktigt mjuk, ihop och fin i kroppen, samtidigt som jag fick till en bra form. Efter det red jag igenom programmet jag ska tävla på söndag (LB:1) och det kändes fint. Det enda som blev mindre bra var vänstergaloppfattningen så den red jag om. Jag fick även till sitsen riktigt bra mot slutet av passet. Sitsen blir alltid som bäst när jag verkligen orkar jobba och "hålla ihop" hela paketet med min ländrygg och det slarvade jag med lite i början. Skönt att få till en riktigt bra känsla i slutet av passet så ska jag se om jag orkar sitta så bra hela passet nästa gång. Det är inte lätt att sitta ner i traven på Boppen alltså, men jäklar vilken bra träning det är! Jag har betydligt bättre känsla inför denna helgens tävling jämfört med inför förra dressyrtävlingen. Ännu skönare att jag har ett till dressyrpass på mig att få in känslan :)

Tage hade gått bra med Anna också, men hon hade inte ridit så länge. Delvis pga värmen men också för att vi ska ut ikväll så hon behövde hem och göra iordning sig. Nu har våra hästar gått tre hårdare pass på raken (hoppning, kondition, dressyr) och kommer nu få två lugnare dagar inför helgen. Imorgon ska de vila och på fredag går de en lugn uteritt. Sen är planen att båda går dressyr på lördag (då ska jag genrepa inför söndagens tävling) och på söndag är det tävling för mig och Bopps. Är så himla taggad på denna tävling! Jag rider i vårt lag denna omgång och vi ligger trea inför den avslutande omgången så det är riktigt spännande :) 

Hur mysig bild? När jag red Boppen låg resten av flocken i hagen och myste. Inte konstigt att våra hästar är så jobbiga att få in just nu med tanke på vilka kompisar de är med resten av hästarna ♥ 

/ Emma
Kommentarer
Anonym säger:

Hoppas ni får den procent ni förtjänar denna gång ❤️

Svar: Tack snälla :)
Emma & Anna Elfstrand

2017-05-24 | 18:35:02
Alma säger:

Hej Emma och Anna! Jag var precis ute och red hos en kompis. Hennes häst hade soleksem och då hade hon en slags salva som minskade klådan. Den heter Bio'Nix och hjälper mot soleksem och insektsbett. Hon sa att den funkade mycket bra och att hästen knappt kliade sin svans eller man alls! Ville bara tipsa om den till Tage. Tillverkaren är i Halland tror jag och den kostar runt 400 kr om jag minns rätt. Om ni köper den kanske ni kan göra en elfstrands testar på den? Aja, ha det gött!:-D

Svar: Tack för tipset :)
Emma & Anna Elfstrand

2017-05-24 | 18:57:45
fanny säger:

Hit till Sundsvall har värmen helt klart kommit. Var runt 20 grader och fuktig luft idag när jag skulle hoppträna. Jobbigt. Det är dock fortfarande väldigt kallt på nätterna. Konstigt att det kan vara så varmt på dagen och sen minusgrader på nätterna.

2017-05-24 | 19:21:54
Amanda säger:

alltså en ganska kul sak är att ni tävlar alltid samma dag som mig fast jag bor i Finlang och tävlar i ponnytrav😂

2017-05-24 | 21:36:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: