Gymnastikhoppning

Idag har vi gymnastikhoppat hästarna tillsammans med Cillan som kom hit och red Tage :) Det såg mörkt ut på förmiddagen då det regnade hela tiden, fram tills att vi skulle rida i eftermiddag ungefär. Snacka om bra timing! 

Båda hästarna var fina idag! Vi provade att höja lite mer än vanligt till Tage, men det tyckte han var läskigt. Då vet vi vilken höjd vi bör hålla oss till (i alla fall ett tag till). Lägre hinder är inga som helst problem längre i alla fall, och det är väldigt skönt. Tage hoppade hinder på 90 cm - 100 cm utan problem idag, och jag och Boppen hoppade 100-110 cm. Vi hade ställt upp tvåstuds - två galoppsprång - oxer/räcke på båda långsidorna, och sen småhinder snett igenom för varvbytena. Riktigt rolig övning! Boppis var kanonfin idag :) Han känns så himla mjuk och go i kroppen nu, och då blir hoppningen såklart ännu bättre. Han är väl framme för skänkeln, så avstånden till hindren kommer automatiskt, och så hoppas han snärtigare än vanligt. Jag hade överlag bara en go känsla. Här kommer två små instasnuttar på killarna från dagen:

 

Rolig gymnastikhoppning idag med min duktiga grabb som känns förjäkla fräsch just nu 😚💪🐴

Ett inlägg delat av Emma Elfstrand 💕 (@emmaelfstrand) Mar 31, 2017 kl. 7:23 PDT


 

Idag har @ceciliaohlsson och Tage hoppat gymnastikhoppning, så duktiga 🐎🌟

Ett inlägg delat av Anna Elfstrand (@annaelfstrand) Mar 31, 2017 kl. 6:58 PDT


/ Emma

Tävlingsfunderingar

Vår klubbkompis påminde så snällt om att jag inte får starta Tage i Vänersborg under div. III, eftersom vi startat regional LA. För övrigt tycker jag det är en sjukt löjlig regel, att bara för att jag startat en LA(med 60% för övrigt) regionalt så får jag inte starta LB. Jag hade köpt det om det vore så att jag ridit på typ 65-67% men nu är ju inte fallet riktigt så ;) Men lokal LA kan jag starta, så jag förstår inte riktigt syftet. LC hade jag också förstått om jag inte fått starta, men LB... Aja, styra över regler kan ju inte jag göra, så det är bara att gilla läget :)

Frågan är bara hur vi ska göra i Vänersborg. Antingen får vi byta hästar helt, så Emma rider Tage och jag Boppen, eller så får Emma starta Tage i en klass och Boppen i en klass, och så rider jag Boppen i en klass. Vi får se lite, det är ju tur att vi har tid på oss att fundera. Emma är nämligen sugen på att rida Boppen också för att det gick så bra när de startade i Essunga, hihi :) Och jag vill inte gärna bli helt "tävlingslös" heller. Time will tell helt enkelt!

 
/ Anna

Dressyrfilm med voiceover

Här kommer en video från gårdagen där jag och Anna tillsammans pratar ingående om både hästarnas och våra problem, och vad vi behöver träna på till dressyrtävlingen som är om knappt en månad. Jag hoppas att nästa film ni ser på mig och Tage ser betydligt bättre ut, haha. Jag behöver verkligen rida in mig på honom, för han är så förbannat svår att rida! Tacka vet jag min store Bopps, även om jag blir tokig på hans fjanterier ibland, haha ;)/ Emma