Tips på ridläger i sommar

I det här inlägget tänkte vi tipsa om ridläger som vår tränare Alex (länk) anordnar i sommar på sin gård utanför Lidköping. Alex är verkligen en kanonbra tränare och varje träning är otroligt givande, så vi kan varmt rekommendera att åka till henne om ni vill iväg på något träningsläger i sommar. Antingen för att stärka bandet och ridningen tillsammans med din egna häst, men också om du inte har någon egen häst då hon har egna hästar som du kan låna :) Vill du kontakta Alex gör du det på info@lastingdressage.se! 

Sommarens olika spännande och roliga kurser och läger:

Bli ett med din häst: 9-11 juni

Kursen "Hantering & kommunikation" går av stapeln 9-11 juni. Under tre dagar (alt bara helgen om så önskas) fördjupar vi vår relation till hästen.

-    Hur kan vi bygga en sund och harmonisk relation med ömsesidig respekt?

-    Hur kan vi egentligen lära vår häst inkallning, där den kommer till oss för att hästen faktiskt vill komma?

-    Hur kan vi leka med vår häst lös?

-    Hur lär vi hästen att inte sticka från farliga saker, utan att istället vända sig till oss?

-    Hur gör man för att börja rida bettlöst eller bara i halsring? 

Detta är några av de saker vi kommer fokusera på under dagarna! Du är varmt välkommen både med din egna häst, men också utan om du vill träna med någon av gårdens barockhästar.

Varje dag får du två individuella lektioner och en längre teorilektion efter lunch. Efter dagen äter vi och njuter av sommaren, och på gården finns olika möjligheter till aktivitet för den som vill. Det finns kanotuthyrning och mysiga öar att besöka, närhet till badstrand, en mysig liten hamn. Det är också nära till Läckö Slott och herrgårds-café!

För din häst finns box/hage att hyra, och för dig finns gott om plats för att campa (med tillgång till dusch och toalett) på gården. Det finns även plats för husvagn, och gott om olika B&B runtomkring!

Pris:              1 600 kr med egen häst

                      3 350 kr med mina hästar

 

Dressyr utifrån hästens biomekanik: 10-13 juni och 1-4 augusti

Utveckla dig själv som ryttare för att bli mer följsam och ge minimala hjälper i ridningen. Lägret ges 10-13 juni och 1-4 augusti. Under 4 dagar fördjupar vi oss i:

-      Hästens biomekanik

-      Hästens anatomi

-      Hästens psykologi och hur vi bäst lägger upp vår träning

-      Ryttarens sits och hjälper

-      Val av utrustning

Under varje dag ges varje ryttare 2 ridlektioner och vi har tillsammans ett längre teoripass tillsammans. Du är varmt välkommen både med din egna häst, men också utan om du vill träna med någon av gårdens barockhästar. Efter dagen äter vi och njuter av sommaren, och på gården finns olika möjligheter till aktivitet för den som vill. Det finns kanotuthyrning och mysiga öar att besöka, närhet till badstrand, en mysig liten hamn. Det är också nära till Läckö Slott och herrgårds-café!

För din häst finns box/hage att hyra, och för dig finns gott om plats för att campa (med tillgång till dusch och toalett) på gården. Det finns även plats för husvagn, och gott om olika B&B runtomkring!

Pris:              2 200 kr med egen häst

                      4 800 kr med mina hästar

 

Beriden stridskonst: 17-20 juli

Lär dig att rida och använda olika medeltida vapen tillsammans med häst. Under dagarna 17-20 juli går vi igenom ritningens historia, samtidigt som vi provar på olika ridtekniker som innehåller vapen så som svärd och lans! Hur användes de? Och hur används de idag? Vi kommer fokusera främst på medeltidens beridna stridskonst. Vi kommer bland annat:

-      Fäktas mot varandra från marken

-      Fäktas mot varandra från hästryggen

-      Lära oss rida på en hand

-      Prova på olika tekniker med svärd och lans 

Varken du eller din häst behöver någon som helst förkunskap! Varje ekipage får 2 lektioner om dagen, och vi rider ibland flera stycken samtidigt för att öva tekniker. Ta chansen att prova på något helt nytt med din häst! 

Efter dagen äter vi och njuter av sommaren, och på gården finns olika möjligheter till aktivitet för den som vill. Det finns kanotuthyrning och mysiga öar att besöka, närhet till badstrand, en mysig liten hamn. Det är också nära till Läckö Slott och herrgårds-café!

Pris:              2 200 kr med egen häst

                      4 800 kr med mina hästar

 
 
Kommentarer
Lisa säger:

Åh, jag skulle verkligen vilja åka på något av dem, helst det som är 9-11 jun. Men det är lite långt och jag har inte pengar till det för tillfället. Får hålla utkik efter dem nästa sommar istället x)

2017-06-04 | 11:46:09
Helena säger:

Såå bra att ni gjorde detta inlägget. Även om jag själv kanske inte har möjligheten att åka på några av dessa läger så blev jag så sugen på det den 9-11 juni.
Två frågor bara: Är det någon oldersgräns?
Behöver man en viss mängd kunskap för att få komma ex: rutinerad ryttare?

Kram från mig!

2017-06-04 | 19:29:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: