Tävlingsdags

Idag är det dags för oss att tävla igen! Det har blivit en himla massa tävlingar för oss det senaste, men vi har helt enkelt passat på nu när det funnits så många lämpliga tävlingar och våra hästar har varit igång och friska. Det är ju inget att ta för givet! Nu är det dock bara dagens tävling och en tävling kvar nästa helg (för Boppen) innan hästarna kommer få ungefär 1,5 månads välförtjänt tävlingsvila :)

Idag drar vi till Essunga och hoppar 80 cm med Tage och 90 cm med Boppen. Anna rider Tage och jag Boppen, och det känns som perfekt uppvärmning att bara hoppa en 90 cm klass den här helgen. Nästa helg går han 95 cm med mig och 100 cm med Anna och med tanke på hur ringrostig jag är i hoppningen (plus att Bopps fortfarande har en liten kroppslig svacka) så kan jag behöva en låg klass att bara styra runt honom i idag :) Båda klasserna är två faser A:0 + A:0 så det är kul att slippa clearroundklass trots att vi hoppar så långt. Det är ju alltid roligare när det blir lite mer tävling av det hela!

Förra hopptävlingen i Essunga gick båda hästarna bra, men jag hade lite oflyt med Boppen. Han blev rädd för en spegel så vi drog på oss fel där i 90 cm, och i 1m rev vi första hindret i omhoppningen. Annars kändes han fin! Tage däremot glänste och placerade sig 7:a med Cillan i 90 cm och fick en rivning i 80 cm då han svängde betydligt snabbare mot vad Cillan ville och blev därför slarvig med frambenen på ett räcke. Idag hoppas jag att det inte står något hinder precis vid spegeln, alternativt att Boppen har skärpt sig, haha. Om det står ett hinder där ska jag vara jävligt noggrann med att visa honom det innan!

Vi hörs igen senare under dagen med resultat och rapport om hur det gick!

/ Emma
 
Kommentarer
Anonym säger:

Trevligt med något annat än söndagsfrågor. :)

2017-06-11 | 09:49:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: