Tävling och "strand"häng

Den här helgen har varit riktigt härlig, och både lördagen och söndagen har sett ganska likadana ut. Hästevenemang på förmiddagarna, och sol & bad på eftermiddagen. Älskar verkligen sommaren! Det verkar dessutom som om vädret ska bli lika fint i alla fall de tre kommande dagarna, och då planerar jag min tid så jag kan vara ledig under dagtid och njuta av solen. Därför ska jag varva den här kvällen med effektivt datajobb, Skam och PW med podd i öronen senare. Då kan jag glassa i solen imorgon med gott samvete :)

Nu till dagens tävlingsresultat! Det här var sista tävlingen för säsongen, och nästa tävling är antagligen i slutet av juli. Vi både hoppade Boppen i Grästorp. Jag (Emma) red 95 cm och Anna 100 cm.

Emma & Boppen, 95 cm: Jag är riktigt nöjd med dagens runda. Vi slutade på 0+4 fel då jag rev första hindret i omhoppningen pga ett följdfel av att jag red dåligt (plockade och lade in ett extra språng) till sista hindret i grunden. Det var sedan ett relaterat avstånd till första hindret i omhoppningen och eftersom jag tappade galoppen till sista i grunden så fick jag väcka igång Bopps igen, men han slarvade och rev det hindret. Trodde inte han skulle göra det, för det var en oxer och de river han sällan på tävling. Förutom denna irriterande miss red jag bra och vi fick bra flyt. Boppsie kändes fin och med mig hela banan också, så jag är nöjd. Men, jag blir så irriterad över att jag inte kan rida bra en hel runda, haha. Vi hade i alla fall samma tid i omhoppningen som den som blev fjärdeplacerad, så han var med mig fint i svängarna och vi fick bra flyt där. Nästa gång hoppas jag att bommarna ligger kvar också :)

Anna & Boppen, 100 cm: Till den här klassen såg Bopps riktigt fin ut på framhoppningen och han var fin även inne på banan. Anna fick fint flyt och red kanonfint hela banan. Tyvärr slutade de på 4 fel då de rev sista hindret i grunden. Det hindret var en vattenmatta och han har nog aldrig rivit en sådan på tävling förut vad jag kan minnas. Därför blev jag så besviken för jag trodde omhoppningen var garanterad när de hade tagit sig över näst sista hindret, haha. Han rev den i alla fall av exakt samma anledning som på förra tävlingen i Essunga när jag rev ett räcke också. Det var ett relaterat avstånd oxer - fem språng - räcke och han blev för stark emellan så Anna inte hann få tillbaks honom i tid till räcket. Hon blev lite passiv och då blev det en slarvrivning. Tråkigt, men en fin runda annars så Anna är nöjd med tanke på att detta var hennes och Boppens första hopptävling på 1 år!

 
Tyvärr har vi inga bilder att bjuda på från den här tävlingen då Anna hade glömt ladda kameran efter att ha fotat studentbilder. Ifall ni följer oss på instagram (emmaelfstrand & annaelfstrand) så hittar ni lite mobilbilder där i alla fall :) Film kommer som vanligt upp på youtube imorgon!

/ Emma

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: