Svar på söndagsfrågor

Här kommer svaren på frågorna för den här veckan! Som vanligt kan ni söka i bloggens sökfunktion om det är något speciellt ni undrar över :)

Hur högt tror ni att Tage kommer tävla? (Hoppning) 
Antagligen kommer han att tävla max 90 cm. Kanske 95 cm, men inte högre än så eftersom han trivs bäst med att hoppa lite lägre. När hindren blir högre än 100 cm blir han osäker, så hellre att han får leka runt på lite lägre höjd och bara ha kul :) Förhoppningsvis kommer fler arrangörer att ha två faser i både 80 och 90 cm i framtiden så det ändå blir lite tävlingsklass av det hela!

Hur mycket brukar ni hoppa fram på tävling? Oftast brukar vi hoppa fram 2 gånger på lilla, och kanske 5 gånger totalt på räcket/oxern.

Vad tycker ni om ''semester/vila'' för hästarna, hur lägger ni upp det om året? Ställer ni av helt någon gång, hur tänker ni med igångsättning och så vidare? Vi ställer aldrig av våra hästar helt nu när de är så gamla, utan de går snarare lugnare och intensivare perioder. När vi är på semester går de mindre, och under tävlingssäsongen går de som hårdast. Den enda gången de vilar helt är när de står skadade. Ifall de har varit skadade är vi noggranna med att följa veterinärens igångsättningsschema. 

Brukar ni ha mensvärk och isåfall vad gör ni för att lindra det? Vi hade extremt mycket mensvärk när vi var yngre, men nu på äldre dar har den som tur är nästan avtagit helt. Nu när jag har riktig mens igen (dvs jag går inte på hormoner som Anna gör) får jag lite mensvärk första dagen och då är jag noggrann med att ta en Ipren precis när jag börjar känna av det. Det är mitt bästa tips, för då hjälper det. Jag tycker inte att det hjälpte att ta Ipren när jag redan hade ont "förr i tiden" när jag hade extrem mensvärk.

Har ni något bra tips på stallmellis, stallfika som man kan ta i stallet, helst något nyttigt? Frukt, mackor med hummus och paprika, smoothies och Alpros veganska kvarg som är svingod! De flesta mellisar behöver ju tyvärr vara kylda så det känns som om frukt och typ proteinbars är det enda man kan komma undan med som bara kan ligga i stallet/bilen liksom. Men de grejer som jag nämnt ovan är typ det enda jag äter till mellis, och soygurt med müsli.

Bakar ni aldrig längre? Förut var det så mysigt när ni la upp bakvideos :D Anna bakar ibland men jag bakar aldrig. Vi har dock planerat att göra fler bakvideos snart eftersom det är så efterfrågat :D

Skulle ni kunna tänka er att äga ett kallblod? Ja en fjording, så småningom!

Har ni några tips på hur man kan bli mindre nervös när man exempelvis ska redovisa framför klassen eller kanske tävla? Fokusera på det du ska göra och oroa dig inte över hur det ska gå! Tänk på att sträcka på dig och "väx", så du känner dig självsäkrare. Stå bredbent och våga ta plats när du redovisar. Korsa inte benen, för det visar de andra att du är nervös, utan våga gestikulera och bara kör :D Samma princip kan överföras på ridningen tycker jag. Tänk på hur du ska rida hela rundan/programmet och fokusera, och våga rid, så du inte sitter och mesrider bara för att det är tävling :) 

Vad är era tankar på "Fidget Spinners"? Har aldrig hört talas om detta begrepp (eller vad det nu är) faktiskt!

Har ni varit på klassresa? Isåfall hur var det? Ja vi har varit på många klassresor! Vissa har varit fantastiska och andra mindre bra. De på gymnasiet var helt klart bättre än de på högstadiet för min del (kan ju delvis bero på att vissa av mina klasskamrater där var mindre snälla). De bästa klassresorna jag har varit på var när jag var utbytesstudent för en vecka i England i fyran, och Polenresan under sista året på gymnasiet. Fantastiska resor båda två! Anna har också varit i England på utbytesresa och hade det bra då också, och hon var i Barcelona på gymnasiet, vilket jag vet att hon tyckte var superkul.

Är ni bra på att dricka mycket vatten under dagen? Tyvärr är vi ganska värdelösa på det! Enda gången jag dricker vatten är när jag är på gymmet.

När ni tar bilder med era hästar, hur får ni dom att stå så stilla och kolla åt samma håll?  Ibland har vi tur, men oftast använder vi oss av hästgnäggsvideos på youtube ;)

Hur ofta har ni pay and jump ungefär? På sommarhalvåret oftast en gång/månad.

Vad tycker ni är bäst? Flugpannband, Flughuva eller flugspray? Vi brukar använda flughuva i kombination med spray :) 


Hur långa skogsturer brukar ni rida? Och hur långa skogsturer Finns det möjligheter att rida i eran omgivning? Oftast rider vi ut cirka 45 minuter när vi rider ut, ibland längre än så. Det finns bra möjligheter att rida ut hos oss, men vi är inte direkt några "långrittstjejer" eftersom vi oftast antingen joggar eller konditionstränar när vi rider ut, och då blir det intensiva eller lite kortare/lugnare pass.

Hur går ni till väga efter ni gjort sista starten och ska varva ner dom? Hittar ni en plats att göra det på eller går ni in på framridningen eller skrittar ni dom för hand en längre bit bara eller hur gör ni? Det beror lite på hur möjligheterna ser ut. När vi har hoppat vill vi gärna trava av litegrann efteråt innan vi skrittar, men har vi ridit dressyr brukar vi mest skritta (ofta kommer man inte in på framridningen igen efter sin dressyrstart). Vi skrittar oftast av dem för hand, precis som vi gör hemma :) 

Hur många år har ni varit på Falsterbo horse show? Vilket år var ni där första gången? Vi var där första gången 2008 och jag har varit där varje år sen 2011. Anna har varit där nästan varje år sen 2011 :)

Throwback till Falsterbo 2008, haha. Vi var sådana puddingar på den tiden!

/ Emma
 
Kommentarer
Emma säger:

Tips för att prata inför folk: titta på en punkt på väggen, ovanför allas huvuden. Då känns det för publiken som om du tittar dem i ögonen samtidigt som du slipper ögonkontakt :) Det kan också vara skönt att hålla en penna eller kort med stödord i handen, om du är som jag och inte vet vad du ska göra med händerna!

2017-06-07 | 09:17:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: