Svar på söndagsfrågor

Om ni har en hopptävling på gång och det är eran tur att hoppa, om ni glömmer bort hur banan går vad gör ni då? Det har faktiskt aldrig hänt oss någon gång på senare år. Senast vi glömde bort banan var när vi tävlade på klubbnivå, men vi tror det viktigaste är att vara fokuserad hela tiden på ridningen och inte låta nerverna ta över för mycket. Hela tiden tänka "hur ska jag rida nu", liksom. Om vi mot förmodan skulle glömma bort vart vi skulle rida hade vi nog saktat ner tempot och slått ett getöga över hela banan för att förhoppningsvis hitta hindret vi ska till.

Gör ni tårtor till era hästar? Tänker typ vid olika tillfällen, som t.ex julafton, när de fyller år osv, osv... Vi gjorde det nu senast på deras födelsedagar, men inte generellt utan bara ibland som en kul grej.

Vad har ni för bilar? Emma: Jag äger ingen bil själv, men kör mestadels en Passat som jag inte vet modellen på, haha. Det är mamma & pappa som äger den. Anna: Jag har en Volvo V50 som jag köpte själv för ett par år sedan!

Vad är era bästa tips när man har mensvärk? Att ta en Ipren så fort du börjar känna av mensvärken minsta lilla. Det är det enda som hjälper för oss! 

Har ni blekt tänderna nån gång? Jag (Emma) har bara blekt tänderna några gånger med "hemmablekningspennor". Tycker det funkar helt okej faktiskt. Vill inte ha galet vita tänder utan bara få fort mina te-missfärgningar, så jag använder dem kanske en gång i halvåret.

Hej! 
Jag tror att min kompis har ortorexi då hon håller koll på vad hon äter och tränar flera gånger om dagen. Samt hon känner sig tvungen till att träna om hon åt någoting m.m 
Har ni några tips på hur jag ska göra för att få hennes sluta med det här beteendet, då jag har för mig att Emma har haft ortorexi. Vill verkligen att min kompis inte ska känna sig tvungen till att träna/äta lite. Detta är svårt, för det är säkerligen så att hon lever i förnekelse och kanske inte vet om sitt problem. Be henne gärna att kika på vår senaste video på vardagskanalen på youtube där jag pratar om min ätstörning och träningshets i allmänhet. Då kanske hon kan få lite perspektiv av någon som varit där själv, och förstå att det inte är ett normalt beteende. Annars är det bara att visa för henne att du finns där för att hjälpa henne och att du lyssnar om hon vill prata. Ifall du är riktigt orolig kanske du kan prata med hennes föräldrar eller någon annan vuxen du litar på?

Är ni och lägger blommor på abbes grav när det är högtider? Nej, det har vi inte gjort ännu ♥

Skulle ni kunna tänka er ett liv utan hästarna? Nej! Vad tusan skulle man syssla med då egentligen, haha?

Om ni just nu hade fått möjligheten att köpa er drömhäst för ett superbra pris? Hade ni gjort det då? Ja, lätt!

Vad är det första ni skulle köpa om ni vann 1 miljon kronor? Antagligen en riktigt bra häst som passar våra förmågor, haha :) 

Har ni mycket rådjur uppe i Västergötland? Ja :) 

Är era hjälmar vg1 märkta? Eller måste ni köpa en ny? Vad tycker ni om vg1 regeln?!? Yes det är dem! Tycker det är bra att den regeln kommit och att säkerhetstänket ständigt förbättras inom ridsporten :)

Tror ni att ni skulle klara av att hoppa 120/130 om ni hade en häst med kapacitet för det? alltså om ni tänker på era egna efarenheter. likaså med dressyren? typ något msv program. Jag tror garanterat att både jag och Anna skulle kunna rida minst MSVB i dressyr om vi haft hästmaterial till det. Gällande hoppningen så är vi inte dåliga hoppryttare, men vi är nog alldeles för mesiga för att tävla högre än typ 120. I högre klasser än så får du inte tveka utan bör ha bra självförtroende, och vi är nog lite för höjdrädda för högre klasser i hoppningen.

 
/ Emma 
Kommentarer
Anonym säger:

Vad tycker ni om att endel hoppar med gramantygel? Jag tränar med en tjej som alltid hoppar på gramanen. Ibland även lite högre. Hon frågar ofta tränaren "ska jag ta av gramanen?" Ibland säger tränaren ja om dem ska hoppa lite högre men ibland nej trotts att det är 1 m, 110. Hon rider dock inte med den "inspänt" och hästen jobbar fint medan den dinglar löst. Men just att hoppa på graman, trotts att gramanen är så pass lös, eran åsikt? Vad är syftet?

Svar: Det är ingenting vi skulle göra! Vet inte riktigt vad syftet med detta är faktiskt.
Emma & Anna Elfstrand

2017-06-28 | 17:04:30
Anonym säger:

Fråga tränaren så får man bäst svar :) Finns lite olika syften men det beror säkert på ekipaget exakt vad man vill uppnå.

2017-06-29 | 14:11:09
Daniela säger:

Du kör med en Volkswagen, Passat är modellen hehe ;)

Svar: HAHA du ser vilken bra koll jag har ;)
Emma & Anna Elfstrand

2017-06-29 | 22:56:32
Bloggadress: http://lifewithdaniela.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: