Spontantävling och lite hoppning

Igår spontananmälde jag och Anna oss faktiskt till Essungas lokala hoppning på söndag. Det har regnat så mycket så de har flyttat in tävlingen från gräsbanan till ridhuset, så då passar vi på att åka dit och hoppa en klass var. Anna ska hoppa Tage i 80 cm och jag Boppen i 90 cm. Roligt nog är det två faser i båda klasserna, så det blir lite tävling av det hela även om det är låga höjder :) 

Eftersom jag inte har hoppat på typ en månad så bestämde vi oss för att ta några skutt idag. Tage såg riktigt fin ut och Anna red bra! Boppis kändes också helt okej. Han är i alla fall helst fräsch nu vilket var skönt att få bekräftat nu när vi hoppade. Den dagen vi upptäckte hans bogsträckning så rev han redan på typ 70 cm och hoppade inte upp sig alls, men idag var han fräsch. Däremot känner jag mig väldigt ringrostig så jag red inte kanonbra direkt. Vi tog i alla fall några språng på 90-1m, så jag känner mig lite varmare i kläderna inför söndagens tävling. Han är inte lätt att rida i paddocken nu när det är massor av fåglar i träden för han vill svänga flera meter innan jag vill, och då får jag svårt för att hålla galoppen i svängarna. Tror faktiskt det kommer kännas lättare för mig på söndag, och speciellt när det är tävling och jag "bara kör" till skillnad från hemma där jag blir lite mesig, haha. Det ska bli kul med tävling i alla fall även om jag inte känner mig förberedd för fem öre :)

Nu ska jag sätta mig ner och redigera filmen som ska upp på vår icke-hästiga youtube ikväll. Det är en väldigt efterfrågad sådan, så jag rekommenderar er att spana in den! Vi hörs igen imorgon :)

 
/ Emma
Kommentarer
Cecilia säger:

Hej! Har precis tagit av skorna på min häst och planerar att fortsätta ha honom barfota om det är möjligt. Funderade då på hur ni gör när hovarna är sköra och flikar upp sig? Undrar även vilka underlag ni rider på och hur hårt? Menar hur ni tänker kring asfalt och steniga vägar. Tacksam för svar! :)

2017-06-09 | 15:02:40
Anonym säger:

Hej! Har ni sett artikeln på hippson om Vara hästsportklubb? Emma är med :) Vilken bra stämning ni verkar ha!

Svar: Ja jag läste den idag :D Vi har superbra stämning hos oss och det är himla härligt! :)
Emma & Anna Elfstrand

2017-06-09 | 16:06:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: