Sommarplaner för grabbarna

Igår red vi säsongens sista tävling, och nu blir det tävlingsvila i drygt en månad för grabbarna. Jag tänkte i det här inlägget skriva lite om våra planer med hästarna i sommar och när nästa tävling blir.

Antagligen blir debuttävlingen för nästa säsong den 23 juli i Floby, som har lokal hoppning med klasser från 80 cm och uppåt. Jag är bortrest den helgen, men Anna tar nog med sig båda grabbarna dit och startar. Vilka klasser hon rider får hon se då, men det lär garanterat bli 80 cm på Tage i alla fall, och säker 90 & 100 cm på Bopps. Vilka tävlingar vi rider efter denna får vi planera och bestämma senare i sommar.

Fram tills dess så kommer vi att träna på som vanligt i hoppning och dressyr, men också lägga in lite extra vilodagar. Vi ska vara bortresta endel, speciellt under helgerna, i juli. Då kommer hästarna antagligen få lite extra vilodagar. Annars kommer de inte få någon direkt sommarvila, utan det blir mer så att vi "med gott samvete" kan låta dem vila några dagar i rad om vi känner för det eller tycker att det behövs.

 
Kommer era hästar att få någon sommarvila eller tränar & tävlar ni på som vanligt?

/ Emma 
Kommentarer
Thea säger:

Det är nästan bättre med vintervila än sommarvila tycker jag! När det är kallt är jag inte så sugen på att gå ut i stallet då jag snabbt blir jättekall.

Svar: Haha, samma här! :)
Emma & Anna Elfstrand

2017-06-19 | 09:16:32
Sara säger:

Känner precis som Thea. Rider hellre mycket på sommaren med bra underlag och lite värme än på vintern med halt underlag och kyla. Så ingen sommarvila! :)

2017-06-19 | 15:08:15
Emma säger:

Kommer ni tävla på Sommarhoppet på skövde ryttarförening i sommar?

2017-06-19 | 22:22:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: