Hovfrågor

Hej! Har precis tagit av skorna på min häst och planerar att fortsätta ha honom barfota om det är möjligt. Funderade då på hur ni gör när hovarna är sköra och flikar upp sig? Undrar även vilka underlag ni rider på och hur hårt? Menar hur ni tänker kring asfalt och steniga vägar. Tacksam för svar! :)

Vi har redan från början ridit precis som vanligt på alla underlag, men varit noggranna med att använda barfotaboots när vi rider ut. Grusvägar sliter mer på hovarna är mjukare ridhus/paddockunderlag till exempel, och vi använder än idag boots om vi ska rida ut på grusvägar. Rider vi bara på asfalts- och skogsvägar klarar hästarna sig bra utan bootsen numera. Även när paddocken har varit hårdare än vanligt under vinterhalvåret så har vi använt våra boots.

Asfalt går alldeles utmärkt att rida på även utan skor och vi brukar faktiskt jogga i alla gångarter på asfalten. Har du hästen barfota blir det inte alls stumt eller halt på asfalten så det har gått jättebra, och vår hovvårdare tycker att våra hästar sliter lagom mycket på sina hovar. Däremot tror jag det kan vara bra att fila till hovarna själv mellan verkningarna för att undvika att de flisar sig eller flyter ut åt något håll. Ta hjälp av din hovslagare/verkare och fråga vad du kan göra emellan verkningarna för att underlätta för din häst. Hen kan visa dig hur du kan fila till hovarna själv, och säkerligen ge tips på tillskott eller andra grejer att använda om du behöver stärka upp hovarna.Lite före- och efterbilder på Tages hovar innan och efter vi precis hade skott av honom. Det var längesedan vi fotade hästarnas hovar nu. Kanske får ta och göra det snart! 

/ Emma
 
Kommentarer
Sara säger:

Hej! Vill bara börja med att säga att ni är grymma! Har en fråga, jag ska köpa lite nya hästsaker men vet inte riktigt vad för butiker jag ska vända mig till, var längesen jag verkligen hästshoppade! Så då undrar jag vilka hästbutiker/sidor ni oftast brukar shoppa på? Ni har liksom alltid så fina schabrak osv så då tar jag gärna tips av er! 😊🐎

2017-06-11 | 09:38:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: