Hästarnas maj

Som vanligt efter varje månad skriver vi ett inlägg om hur vår och hästarnas förgående månad har varit, och här kommer en uppdatering om maj.

Överlag har maj månad inte varit speciellt bra för mig och Anna då vi båda har haft en riktig sjukperiod med förkylningar som har hållt i sig i flera veckor. Min har peakat nu i slutet av maj då jag mått riktigt dåligt och först nu börjar jag äntligen bli bättre. Sjuka ryttare ger såklart mindre bra förutsättningar till bra ridning, men trots detta har ändå maj varit en rätt bra månad hästmässigt.

Tage: Tage har haft en riktigt bra maj månad och det känns som om allt blir successivt bättre för honom hela tiden. Galoppen börjar lossa mer och mer och hoppningen har gått riktigt bra med Anna. Han och Anna har inte tävlat något i maj så han har inte riktigt kunnat visa vad han går för, men han har ändå skött sig bra när han varit ute på tävling. Överlag en pigg och glad Tagis i maj!

Boppen: Boppens maj har gått lite mer upp och ned. De två första veckorna i maj (tror jag det var) så hamnade han i en rejäl svacka ridmässigt. Han blev väldigt lång, tung och stark, och sådana svackor är det vanligt att han hamna i då och då för att sedan hoppa upp några snäpp utvecklingmässigt. De två senaste veckorna i maj har han dock känts riktigt fin både i dressyren och hoppningen. Med Anna har han knipit en placering i dressyren, men någon hopptävling har vi tyvärr inte varit ute på. Det är mest Anna som har hoppat honom då tanken var att hon skulle tävla honom imorgon. Så blev det tyvärr inte då han (antagligen) åkte på en sträckning i högerbogen sista dagen i maj och inte är fräsch just nu. Vi är ganska säkra på att han kommer vara helt fräsch om några dagar och att han antagligen klantat sig lite i hagen bara. 

 
Både plus och minus i maj med andra ord. Inte en riktigt lika stabil månad som mars och april, men ändå en OK månad. Nu hoppas vi att både vi och hästarna kan hålla oss friska under resten av juni! I juni är planen att rida säsongens sista tävlingar imorgon (Tage 80 cm) och den 18:e (Boppen 95 cm och 100 cm) för att hästarna sedan ska få tävlingsvila i drygt en månad.

/ Emma 

/ Emma

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: