Bättre Bopps och taggad Tagg

Sicken fyndig rubrik det blev dagen till ära!

Jag började med att rida Boppsen, som var mycket bättre idag. Skönt! Dock känns det inte bra med tävling om bara två dagar, så jag kommer stryka mig på honom. Väldigt, väldigt trist, men så är det ibland! Nästa tävling är ändå om bara två veckor så vi får köra då istället. Antagligen har han fått en lättare sträckning i högerbogen som gör det jobbigt för honom att ta ut steget på volt i vänster varv, för han visar inte på någon puls,värme eller ömhet i hovarna, och benen är inte heller svullna eller varma.
Jag red ett lösgörande pass med mycket öppnor, flytta honom i skänkelvikning in och ut på volt samtidigt som jag höll kvar ställningen för att stretcha ut den stela bogen. Masserade med liniment både innan och efter passet, och kommer göra det imorgon. Han kändes hur som helst väldigt fin, förutom den lilla stelheten då. Gick lång och låg och ryggen bara poppade upp, haha. Fina Boppan <3

Tage fick gå ett liknande pass som Boppen. Började med att rida öppnor och slutor i skritt och trav, sen flyttade jag honom i skänkelvikning in och ut på volten i både trav och galopp. Det gjorde banne mig susen för galoppen, för när jag hade gjort det några gånger så blev han längre och lägre i formen. Galoppen är hans svåraste gångart och dessutom är det väldigt svårt att få honom att sänka sig där, så det kändes skönt! Sen spann han igång som fasen när jag tänkte avsluta med skänkelvikningar i lång och låg form, där han dessutom skulle gå i lagom tempo. Han kutade på och sprang typ rätt åt sidan med huvudet högt istället för att göra det korrekt, haha. Till slut fick vi till ett gäng fina och lugna skänkelvikningar. Busen!

Titeln på filmen som kommer upp på youtube ikväll ifall ni vill tjuvkika innan vi lägger upp den på bloggen :) 

/ Anna
Kommentarer
Matilda säger:

Halloj!
Har problem med att se era videos på Youtube, de hackar var 4:e sekund klippen igenom... Händer inte när jag kollar på andra filmer på Youtube.
Insåg att jag kanske borde uppmärksamma er om detta, OM fler skulle ha problemet.

Kram

Svar: Men vad konstigt! Har inte hört talas om någon annan som har det här problemet och det händer inte när vi kollar på dem själva, men jättebra att du sa till :)
Emma & Anna Elfstrand

2017-06-01 | 19:49:23
Anonym säger:

Har ni tips hur man får loss hästen på yttertygeln? Tex om hästen sitter fast i höger tygeln i vänster varv

2017-06-01 | 20:53:13
Freia säger:

Jag har också haft lite problem med att det hackar i era videos, vilket precis som Matilda inte hänt på andra filmer.

2017-06-01 | 22:28:48
Linn säger:

Hej! Hur många dagar i veckan rider ni? Och hur fördelar ni med dressyr/hoppning och uterirt?

2017-06-01 | 22:57:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: