Testing testing!

Cillan är så snäll och lånar ut sitt Micklem-träns till mig och Tage. Jag tycker ju att det är väldigt kul att prova olika träns, och speciellt sådana speciella träns som typ PS och Micklem. Vi kommer att utvärdera tränset på film så småning om, när jag ridit med det i ett par veckor, men jag tänkte skriva lite tankar om det nu också :) 

Först och främst så tycker jag att det är svårt att passa in på Tage. Nu tycker jag att själva nosgrimman sitter lite för långt ner, men om jag spänner upp den ett hål så tycker jag att bettet sitter för långt upp(alltså blir för hårt "spänt" liksom). Bettet sitter redan på yttersta hålet, så där går det inte att göra något... Nosgrimman får helt enkelt sitta lite långt ner. 

Utséendemässigt så tycker jag egentligen att själva tränset är rätt snyggt, men jag tycker att Tage är ganska ful i det för att vara ärlig, haha. Inget illa menat mot min vackra lilla häst, men han passar bättre utan nosgrimma eller med enkla, breda nosgrimmor <3 

Själva ridkänslan sparar jag lite på, så kommer en ordentlig utvärderingsvideo om ett par - tre veckor!


Har ni testat Micklem? Vad tycker ni om det? :) 

/ Anna
Kommentarer
Anonym säger:

Ger inte ett sådant samma effektsom en snokrem? Gör så att hästarna får svårare att andas och det sliter på tänderna, de kan inte gapa om de vill. Nej jag är inte ett fan av sådana träns.

2017-07-02 | 12:32:20
Anonym säger:

Har ett ps-träns hemma men har dock inte testat än. Men är lite tveksam då det känns som att det blir som en snokrem med den låga nosgrimman. Sedan tycker jag det är svårt med träns överlag som har breda nackstycken, de får ju inte plats att hänga på tränshållare.

2017-07-02 | 14:31:51
Cicci säger:

Jag har till mina hästar :-) den ena är inte någon skillnad mot vanligt men den andra var det väldigt stor skillnad i början. Ett tag gick hon bara med Micklem men nu kan jag variera :) det finns ju olika långa "betthållare", vet inte om ni har den långa? Annars kanske det blir bättre för då kan ju bettet sänkas :-)

2017-07-02 | 16:53:23
Erika Pettersson säger:

Tycker inte dessa är speciellt snygga 🙈

2017-07-02 | 17:28:03
Bloggadress: http://erikapettersson.webblogg.se/
Ellie säger:

Once you go micklem you never go back 😂😂 Jag är totalt fast vid dessa träns mina hästar älskar dem 😀 tom ardennern har ett 😀

2017-07-02 | 17:57:59
Malin säger:

Unghesten min har det og fungerer ganske bra på det:)

2017-07-02 | 18:26:28
klara säger:

jag har ett micklem i "competition" modellen på min c ponny. Tycker absolut om det. Snyggt och bra läder. Ponnyn tycker väl varken bu eller bä, dvs jag märker ingen skillnad. So I like it!!

2017-07-02 | 18:48:12
matilda säger:

Mitt absoluta favorit träns, ena hästen älskar det också och blir en helt annan häst med det medan den andra hatar det och visar det tydligt med sparkar och bocksprång och vägrar ge efter, medans med dyon är han helt annan😊

Svar: Spännande ändå hur det kan vara så olika! :)
Emma & Anna Elfstrand

2017-07-03 | 02:05:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: