Svar på söndagsfrågor

Hur tycker ni att en provridning ska gå till? Jag ska låna ut min ponny på foder, och vet inte hur jag ska planera provridningen. Typ vill ni hämta hästen själv när ni ska prova den? Eller tycker ni att den ska stå inne när man kommer? De flesta provridningar vi varit på har gått till på olika sätt. Är det en rutinerad ryttare som ska prova hästen tycker jag det är onödigt att ägaren ska rida hästen först egentligen, men personligen tycker jag det är trevligt att få se hur hästen är i stallet att göra iordning. 

Har MSM:et gett något resultat för både er och hästarna? Det är lite svårt att säga vilket resultat det har gett hästarna, men för mig har det gett otroligt bra resultat. Jag har så mycket mindre ont jämfört med förr och har fått bättre kvalitet på håret. Nu har Anna precis börjat äta det också och det ska bli spännande att se vad hon får för resultat.

Hur länge rider ni era hästar? Till vardags blir det oftast mellan 45-60 minuter inklusive fram- och avskrittning.

Vad är erat favorit flistäcke ifrån? Vi använder väldigt sällan fleecetäcke (typ bara vid transportering när det är kyligare ute) och då kan vi ha vilket täcke som helst.

Föredrar ni att rida med aniningen kortare eller längre stigläder? Jag tror vi båda föredrar att rida med en mellanlängd. Inte superkorta i hoppningen och inte direkt långa i dressyren heller.

Om ni skulle få chansen att rida någon av Nellie Berntssons hästar, vilken skulle ni välja och varför? Vi har ingen koll alls på hennes hästar, så vi kan tyvärr inte svara på den frågan!

Vad har Anna(?) tyckt om sina mh sovereign high rider, rekommenderar du dem? Jag gillar dem! Det enda är väl att snörningen pajade på ena stöveln efter bara några gånger men man får extra snören medskickade så det är ju bara att byta, men ändå.

Om ni hade fått chansen att köpa en grandprix häst i dressyr hade ni gjort det då? Nej, jag tror att en sådan häst hade varit för bra och känslig för oss. För att inte tala om för dyr, haha ;) 

Om Tage Eller Boppen hade vart ston hade ni betäckt dem när de går i pension då? Kanske inte Tage, för han har inte den bästa kroppen och meriterna att avla på (förlåt Tagis ♥) men Boppen hade vi lätt betäckt med en mindre och smäckrare hopphingst i så fall. Det hade nog blivit ett riktigt fint föl!

Vad hade Abbe för symtom när ni valde att kolla över honom? Han utvecklades dels väldigt långsamt, men främst så tyckte vi att hans gångarter hade försämrats och han kändes knackig i bakkärran, vilket inte en fräsch 6-åring ska göra. Därför tyckte vi det var bäst att åka in och kolla upp honom, och det var tur att vi litade på vår magkänsla!

Dricker ni kaffe? Nej, det gör ingen av oss, och jag tvivlar på att vi kommer börja med det heller. Det känns mest jobbigt att behöva vara så beroende av något så "onödigt" (och äckligt, haha) som kaffe.

Hur kommer det sig att ni började med söndagsfrågor? Det var en läsare som tipsade oss om att börja med det, eftersom vi alltid får in mycket frågor på bloggen. Då känns det skönt att kunna samla upp allt i en klump en gång i veckan :) 

Har ni någon gång varit i behov av någon hjälptygel på era hästar? Nej :) 

 
/ Emma 

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: