Svar på söndagsfrågor

Här kommer denna veckas svar på söndagsfrågorna. Undrar ni något specifikt har vi redan svarat på mycket om ni använder bloggens sökfunktion :)

Vilka datum fyller Siri, Bosse och Iris år? Vi vet faktiskt inte exakt hur gammal Siri är (cirka 7 år tror jag), så jag har ingen aning om när hon fyller år. Bosse och Iris fyller år 10 maj :) 

Brukar ni rida utan stigbyglar? Vi är tyvärr ganska dåliga på detta. I perioder har vi ridit endel utan stigbyglar, men vi ska försöka göra det mer. Boppen är lite lurig att rida utan stigbyglar på eftersom han är så nervig och kastar sig åt sidan och hoppar till titt som tätt, så det gäller att välja vindfria dagar till de passen i så fall ;) För minsta risk att flyga av, haha.

Har ni någon gång glömt att ta med något riktigt viktigt till tävling? Rolig fråga! Jag tror faktiskt inte att vi har glömt att ta med något riktigt viktigt till tävling. Däremot så har ju jag glömt att ta på mig hjälmen innan jag hoppade upp på hästen en gång, haha. Istället red jag runt med rosa mössa en liten stund innan Anna kom på mitt misstag ;)

Vilken storlek har Tage på sina skydd tex sina veredus senskydd? Tage har stl M (eller full) på benskydd.

Har ni sett filmerna om Hästmannen, vad tycker ni om dem i såfall? Nej, tyvärr inte. Är det något ni kan rekommendera oss att göra? :) 

Hur många timmar om dagen jobbar ni i snitt? Åh, svår fråga! Det är verkligen så himla olika från dag till dag och även beroende på årstid. Sen har ju inte jag heller fasta arbetstider utan jobbar när jag känner för det/behöver och tar kortare pauser snarare än långa lunchpauser osv. Så jag har faktiskt ingen aning. Anna har jobbat 7h/dag 3 dagar i veckan på sitt andra jobb (men nu har hon semester) och med youtube och lite hästeri utöver det. 

Har ni bra koll på bett? Vi har oförskämt dålig koll på bett, haha! Antagligen för att vi aldrig haft några "problemhästar" utan alla våra har trivts och funkat bra på vanliga tredelade bett.

Har ni någon favoritskådespelare? Jag är en sådan som fastnar för alla skådespelare som är med i mina favoritserier, och tycker det finns så många bra! En sjukt talangfull skådis är Sarah Paulson från American Horror Story. Sen tror jag att både jag och Anna kan skriva under på att Jared Leto är en av våra favvoskådisar ;) 

när ni var tonåringar, var det viktigt för er att festa o hålla på med killar då? Nej, vi var oftast upptagna i stallet under helgerna. Antingen tävlade vi eller jobbade i stallet/ideellt, så under hela vår hästiga uppväxt har vi sett vardagarna som sovmorgnar eftersom vi gick upp så tidigt på helgerna, haha ;) 

Varifrån köper ni era ryktsaker? Från många olika ställen, men många av våra borstar är från Borstiq Farm, sen gillar vi även magic brush till lera :) 

 Bosse ♥

/ Emma 

Kommentarer
Josefine säger:

Ett bett som jag verkligen rekommenderar är detta bettet från hööks fungerar super på min häst, milt bett men skulle man behöva ha ngt lite starkare än vanligt tredelat T.ex så är detta bettet super ! https://www.hooks.se/pub_images/large/500424-07_1.jpg

Svar: Tack för tipset :)
Emma & Anna Elfstrand

2017-07-19 | 09:14:20
Bloggadress: http://elfstrands.se
Sara-Sofia säger:

Jag åkte på tävling utan sadelgjord en gång, rekommenderas ej! Som tur var hade en tjej med sig en extra som dessutom passade (vad är oddsen??) Så det löste sig :D men det var lite svettigt där en stund!

Svar: Haha det kan jag tänka mig!
Emma & Anna Elfstrand

2017-07-19 | 10:22:08
Caroline säger:

Kan rekommendera att se hästmannen, det är en härlig och genuin dokumentär om en gubbe som verkligen lever för dagen och långt ifrån "dagens samhälle". Tyvärr späder den på ryktet om ardennerhästar, att det bara är gamla gubbar som håller på med dom och kör i skogen och jordbruket. Men bortsett från det är den bra :)

2017-07-19 | 16:07:32
Bloggadress: http://ardennerbloggen.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: