Svar på söndagsfrågor

Här kommer svaren på söndagsfrågorna för den här veckan :) Många frågor har vi redan svarat på om ni söker i bloggen!

Jag undrar om ni skulle kunna berätta lite mer om erat upplägg kring ridpass på era hästar, hur kan en vecka för era hästar se ut? Vi är väldigt noggranna med att variera träningen för våra hästar, både på banan och ute i skogen. Ska se till att skriva ett sådant inlägg i veckan :) 

Vilka dagar har ni tänkt åka till EM i Göteborg? Kommer det finnas möjlighet att träffa er där? Vi kommer vara där alla dagar och ska helt klart se till att ordna minst en träff där ni kan träffa oss :D Mer info kommer längre fram! 

Jag kollade häromdagen på en gammal frågestund och då sa Anna att hon hade planer att utbilda sig till hovslagare, hur har det gått med det? Hon har lagt de planerna på hyllan, haha ;) 

Tage kan ju sparka ibland på tävling när han blir så pigg och har så mycket energi, men har ni inte tänkt på att ha en röd rosett i svansen? Nej, han har aldrig sparkat mot någon annan häst, så därför tycker vi inte att det behövs :) Han sparkar i princip bara inne på banan när han blir lite extra pigg och glad och sparkar nästan aldrig på framridningen/framhoppningen.

Hur länge/mycket brukar ni hänga i stallet per dag? Ibland är vi väldigt snabba och ibland är vi väldigt långsamma ;) I snitt kanske vi tillbringar 2-2,5 timme i stallet om vi ska rida 1 häst (då tar vi det lugnt). Nu på sommaren blir det mindre jobb eftersom vi inte behöver jobba lika mycket med hagen då hästarna inte skitar ner vid lösdriften/höet. Det tar längre tid med själva stalljobbet på vintern!

Något bra tips på hur man kan hitta stall om man behöver flytta sin häst från stallet man står i nu? Det bästa är nog att efterlysa på Facebook, alternativt höra med andra hästbekanta om de kan rekommendera något :) Vi har flera olika hästgrupper för vårt område på Facebook, så kolla upp vad det finns för Facebookgrupper i ditt område!

Vad är erat bästa minne med Abbe? Det går nog inte att välja ut något specifikt, för han var helt underbar att ha att göra med hela tiden ♥ Men vi var i alla fall väldigt stolta över honom på hans livs första pay and jump då han betedde sig som en ängel hela dagen och dessutom var felfri :) 

Utbildade ni Abbe själva eller fick ni någon hjälp av en tränare? Vi red honom bara själva och tog inte hjälp av någon utomstående med själva ridningen. Däremot red vi för tränare när vi tränade honom.

Vad kör ni för grovfoder? Samma sommar/vinter? På sommaren käkar hästarna gräs (nu får vi stödfodra lite med hösilage pga regnbrist) men på vinterhalvåret äter de samma grovfoder hela tiden. Alla får fri tillgång på hösilage som vi alltid köper av samma bonde :) 

Har ni några förebilder när det kommer till ridning och hästhållning? Vi är så tråkiga så vi inte har några direkta förebilder när det kommer till någonting, haha. I hästvärlden tycker vi att många är inspirerande fast på olika sätt och inspireras snarare lite här och där av olika personer :) Vi tycker bland annat att Lisen och Peder verkar ha en väldigt vettig hästhållning och det är kul att se att även de som tävlar på den absoluta toppen förstår att hästar är hästar!

Om ni skulle ägna nån travhäst skulle ni tävla den i trav eller skulle den få hoppa och rida dressyr? Vi är så himla oinsatta i travet, så därför hade vi hellre köpt en travhäst och utbildat den inom ridningen :) 

Känner ni till debatten ang. Nellie Berntsson och EM? Isf vad anser ni om det? Yes, vi har ganska bra koll på den, baserat på det vi läst på nätet då. Vi tror inte att det går för oss utomstående att säga vad som stämmer eller inte. Det vet ju bara de inblandade, och det finns alltid två sidor av myntet, så vi vill nog lämna våra åsikter utanför denna debatt, eftersom vi egentligen inte vet någonting. Det är i alla fall väldigt tråkigt om det är så som Nellie beskriver det! 

Om ni skulle köra in någon av era hästar,vem skulle klara det bäst tror ni? Helt klart Tage! Boppen hade bara varit livrädd hela tiden och antagligen skadat sig rätt illa.

Ni båda färgar väl era hår? Isåfall, vad använder ni för hårfärg, vad ni har för färg naturligt mm. Ni är ju båda sjukt snygga! Tack snälla! Vår naturliga hårfärg är ungefär densamma (jag har nog lite ljusare hår än Anna naturligt), dvs ljus-mellanbrunt hår. Nu har vi färgat vårt hår hos frisör under en längre tid. Jag tror att hon använder färger från Color.me av Kevin Murphy, men vet inte vad de färgerna heter. Just nu är Anna mörkbrun och jag ljusblond, men ibland färgar jag håret i andra kortvariga färger från Loreal Colorista (just nu #bluehair).

Vad skulle ni helst välja mellan travsport & galoppsport? Oh, svår fråga! Det hade nog fått bli trav ändå så hade vi helt enkelt fått lära oss att köra, haha ;)

 
/ Emma 
Kommentarer
Anonym säger:

Dändär debatten som nämns vad handlar den om?

Svar: Att Nellie blivit nekad plats till EM!
Emma & Anna Elfstrand

2017-07-26 | 09:19:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: